Akcija „Gyvenkime saugiai“ tęsiasi
Visagine 18 09 2019 714 peržiūros

Akcija „Gyvenkime saugiai“ tęsiasi

Per aštuonis šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 9222 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų skaičius išaugo 1,9 proc. Gaisruose žuvo 52 gyventojai (2018 m. per tą patį laikotarpį – 61), vaikų žūčių pavyko išvengti, o 119 gyventojų (110) patyrė traumas. Tai mažiausias per 16 metų aštuonių mėnesių gaisruose žuvusių žmonių skaičius.

Gaisrų, kuriuose žuvo žmonės, priežastys: 20 (38,5 %) – dėl neatsargaus rūkymo, 8 (15,4 %) – dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, 6 (11,5 %) – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, 6 (11,5 %) – dėl pašalinio ugnies šaltinio, 3 (5,8 %) – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų 3 – dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų eksploatavimo pažeidimų bei gedimų, 1 – dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, 1 – dėl tyčinės žmogaus veikos (padegimo), 2 – dėl kitų priežasčių. Dar 4 gyventojų žūties priežastys yra tikslinamos.

Per 8  šių metų mėnesius Visagino savivaldybėje kilo  35 gaisrai (2018 m. – 39 gaisrai) ir 14 atvejų (2018 m. – 15), kai ugniagesiai gelbėtojai vyko į gyvenamuosius būstus dėl  maisto pridegimo, kurių savininkai buvo patraukti administracinėn atsakomybėn. Gyvenamuosiuose pastatuose kilo 7 gaisrai, iš kurių 4 – bendro naudojimo vietose, 3 – butuose (2 atvejais nebuvo įrengti autonominiai dūmų signalizatoriai), kurių metu žuvusiųjų pavyko išvengti,  traumuotas 1 žmogus. Maisto pridegimo atvejais tik 4 butuose buvo įrengti autonominiai dūmų signalizatoriai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas toliau tęsia gaisrų prevencijos akciją „Gyvenkime saugiai“, kurios metu valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai toliau lankys gyventojų būstus, nebaus, tik teiks gyventojams konsultacijas ir praktinius patarimus saugaus būsto klausimais, aiškins kodėl ir kaip gyventojai turi naudoti autonominius dūmų signalizatorius, kaip saugiai elgtis įvykus nelaimei. 2019 metais planuojama aplankyti 1250 būstų. Akcijos metu bus pildoma apklausos anketa ir dalinami lankstinukai gaisrine tema. Visagino savivaldybės teritorijos gyvenamajame sektoriuje (Visagino mieste, kaimuose, sodų bendrijose) akciją vykdys Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, kurie privalo parodyti tarnybinį pažymėjimą. Akcija tęsis iki gruodžio pabaigos.

Prasideda šaltasis metų periodas, todėl Visagino priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nori priminti nuosavų namų savininkams:

  • Sutvarkykite krosnis, išvalykite dūmtraukius;
  • Patikrinkite ar nėra įtrūkimų kaminų ar židinių sienelėse;
  • Neperkaitinkite krosnių;
  • Prie krosnies įrenkite nedegų pagrindą, kad iš krosnies iškritusios žarijos neuždegtų grindų;
  • Prakurams nenaudokite degalų ar kitų greitai užsiliepsnojančių skysčių;
  • Nepalikite atvirų krosnies durelių;
  • Nedžiovinkite ir nelaikykite malkų bei kitų degių medžiagų ant krosnies ar arti jos;
  • Sklendę visiškai uždarykite tik įsitikinę, kad ugnis jau baigė rusenti;
  • Nepalikite mažamečių vaikų be priežiūros, kai dega krosnis;
  • Įsirenkite smalkių detektorių;
  • Kilus gaisrui, skambinkite 112!


Visagino savivaldybės administracijos informacija

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта