Antradienį tūkstančiai Venesuelos gyventojų išėjo protestuoti į sostinės Karakaso gatves
Pasaulyje 13 03 2019 688 peržiūros

Antradienį tūkstančiai Venesuelos gyventojų išėjo protestuoti į sostinės Karakaso gatves

Tūkstančiai Venesuelos gyventojų antradienį žygiavo šalies sostinės gatvėmis, reikšdami pasipiktinimą prezidento Nicolaso Maduro vyriausybe dėl šalyje sutrikusio elektros energijos tiekimo. 

Vykstant protestui rytinėje sostinės Karakaso dalyje esančioje aikštėje, protestuotojai daužė puodus ir spaudė automobilių garso signalus. Dauguma protestuotojų laikė didžiulius plakatus su užrašais, raginančiais N. Madurą trauktis. 

Protestus sušaukė opozicijos lyderis Juanas Guaido, kurį kelios dešimtys šalių pripažino laikinuoju Venesuelos prezidentu. 

Per antradienio mitingą sostinėje Karakase J. Guaido sakė, kad protestuotojai yra „pasiryžę pakeisti Venesuelą“. Demonstrantai nešė Venesuelos vėliavas ir skandavo tokius šūkius, kaip „Gana Maduro“. Protestai vyko ir už sostinės ribų, ypač šiaurinėje šalies dalyje.

Opozicijos kontroliuojama Nacionalinė asamblėja pirmadienį nepakluso N. Madurui, kurį J. Guaido bando išstumti iš prezidento posto, ir dėl nutrūkusio elektros energijos tiekimo paskelbė nepaprastąją padėtį. 

Opozicija dėl nutrūkusio elektros energijos tiekimo kaltina prastą valdymą ir elektros tinklų techninį aptarnavimą bei korupciją. Tuo tarpu N. Maduras kaltina JAV sabotažu. 

Venesuelos generalinis prokuroras Tarekas Williamas Saabas antradienį paskelbė apie tyrimą J. Guaido atžvilgiu dėl to, ar jis yra susijęs su elektros tiekimo nutrūkimu. Pasak T. W. Saabo, netrukus po to, kai ketvirtadienį nutrūko elektros energijos tiekimas, J. Guaido tviteryje paskelbė įtartiną pranešimą, neva šviesa sugrįš kartu su N. Maduro valdymo pabaiga.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта