
Apelsinų ir migdolų pyragas (Portokalopita)
Ingredientai:
- 1 pakuotė filo tešlos
- 4 dideli apelsinai (sultys ir žievelė)
- 200 g cukraus
- 200 g graikiško jogurto
- 4 kiaušiniai
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- Migdolų pabarstymui
Gaminimas:
- Susmulkinkite džiovintą filo tešlą į mažus gabalėlius.
- Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite jogurtą, apelsinų sultis, žievelę ir aliejų.
- Įdėkite kepimo miltelius ir po truputį įmaišykite filo tešlą.
- Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C apie 40 minučių.
- Atvėsus pabarstykite migdolais ir patiekite su šviežiais apelsinais ar ledais.