Apie 200 jaunuolių nuo rugsėjo jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose sieks atsargos leitenanto laipsnio
Lietuva ir Baltijos šalys 15 08 2022 692 peržiūros

Apie 200 jaunuolių nuo rugsėjo jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose sieks atsargos leitenanto laipsnio

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai (JKVM) – antrasis išsilavinimas studentams, kurio siekti šiemet vėl pradės gausus būrys šalies jaunuolių. Rugsėjį startuos jau 11-oji kariūnų aspirantų karta: šiuo metu jau 172 jaunuoliai yra pripažinti tinkami tarnybai ir priimti į JKVM, o iš viso į mokymus šiemet planuojama priimti 210 aukštųjų mokyklų studentų ir absolventų.

Krašto apsaugos ministerija pranešime nurodo, kad jaunuoliai JKVM tarnybą atliks trijuose miestuose: Vilniuje – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Kaune – Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje ir Dr. Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnyboje bei Klaipėdoje – LDK Butigeidžio dragūnų batalione ir Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai – viena privalomosios pradinės karo tarnybos formų. Ją atliekantys 18–32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, pagal tarpukario Lietuvos tradicijas vadinami kariūnais aspirantais, įgyja pagrindinį karinį parengimą, išmoksta veikti karinio vieneto sudėtyje ir jam vadovauti. Sėkmingai baigusiems trejų metų kursą JKVM absolventams suteikiamas atsargos jaunesniojo karininko (leitenanto) laipsnis ir rezervo būrio vado kvalifikacija.

Pabaigus šiuos mokymus atsiveria galimybė likti tarnauti Lietuvos kariuomenėje ir siekti karininko karjeros. Taip pat sudaroma galimybė suderinti aukštąjį išsilavinimą su įgytu kariniu parengtumu bei pritaikyti savo kvalifikacijas tarnaujant Lietuvos kariuomenėje.

Mokymai vyksta kas antrą savaitgalį nuo rugsėjo iki gegužės. Vasarą kariūnai aspirantai dalyvauja dviejų savaičių trukmės taktinėse lauko pratybose, kuriose yra įtvirtinamos per metus įgytos žinios.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai buvo atnaujinti 2012 m., siekiant stiprinti šalies gynybinius pajėgumus – rengti Lietuvos kariuomenei reikalingus specialistus ir karininkus (būrių vadus) rezervui, taip pat ugdyti Lietuvos Respublikos pilietį, pasirengusį atlikti konstitucinę pareigą – ginklu ginti savo valstybę.

Nuo JKVM kursų atnaujinimo jau išleistos 8 kariūnų aspirantų laidos. KAM pateiktais duomenimis, mokymus baigė 1258 atsargos leitenantai, iš kurių 160 tęsia tarnybą Lietuvos kariuomenėje.


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта