D. Trumpas savo šalininkams pažadėjo grąžinti respublikonus į Baltuosius rūmus
Pasaulyje 01 03 2021 534 peržiūros

D. Trumpas savo šalininkams pažadėjo grąžinti respublikonus į Baltuosius rūmus

Nors buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas savo pirmojoje kalboje po pasitraukimo iš valstybės vadovo posto tiesiai nepareiškė dalyvausiąs kovoje dėl Baltųjų rūmų 2024 metais, bet labai aiškiai užsiminė, kad priims tokį sprendimą.

Jis sekmadienio vakarą kalbėjo JAV konservatyvių sluoksnių konferencijoje, kuri vyko Orlande (Floridos valstija). Tai vienas didžiausių Respublikonų partijos renginių, kuriame neretai apibrėžiami jos prioritetai ir būsimas kursas. Nuo pat konferencijos darbo pradžios ketvirtadienį D. Trumpas buvo jos dalyvių dėmesio centre. Jie jį lygino su naujuoju prezidentu Joe Bidenu ir svarstė, ar jis liks politikoje, prieidami vieną ir tą pačią išvadą – be abejo, liks.

D. Trumpas kalbėjo apie pusantros valandos ir didžiąją savo kalbos dalį skyrė J. Bideno kritikai. Jį buvęs Baltųjų rūmų šeimininkas apibūdino kaip blogiausią prezidentą JAV istorijoje, kuris „pastatė Ameriką į paskutinę vietą“. Eksprezidentas kritikavo naująją administraciją už tai, kad ji silpnina migracijos srautų kontrolę ir atsisako kurso į šalies energetinę nepriklausomybę. Jis apkaltino J. Bideną dėl to, kad esą šis iš esmės pasinaudojo jo pirmtako parengtu vakcinacijos planu ir pradeda naujus karus, kuriuose vėl žus jauni amerikiečiai.

Pirmoji po pasitraukimo iš prezidento posto D. Trumpo kalba sulaukė didelio Amerikos žiniasklaidos dėmesio. Buvo spėliojama, ar jis paskelbs steigiąs nauja partiją po to, kai kai kurie respublikonai Kongrese parėmė antrąją jo apkaltą, ir ką jis pasakys apie planus dėl kitų prezidento rinkimų.

Į pirmąjį klausimą buvęs Baltųjų rūmų šeimininkas aiškiai atsakė: naujos partijos nebus, respublikonai vieningi, išskyrus kelis elito atstovus Kapitolijaus kalvoje. „Mes turime Respublikonų partiją, ir ji bus vieninga ir stipri, kaip niekada anksčiau“, - pareiškė jis.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Į klausimą dėl naujo kandidatavimo į prezidentus D. Trumpas galutinio atsakymo nedavė. Kalbos pradžioje jis pabrėžė esąs įsitikinęs, jog „demokratai patirs triuškinamą pralaimėjimą kadencijos vidurio rinkimuose ir neabejotinai praras Baltuosius rūmus po ketverių metų“. „Jie jau prarado Baltuosius rūmus, - pareiškė jis. – Kas žino, gal aš nuspręsiu juos nugalėti trečią kartą“. Anot buvusio prezidento, jis jau laimėjo 2016 ir 2020 metais, bet pernai jo priešininkai suklastojo rinkimų rezultatus.

„Respublikonų prezidentas triumfuodamas grįš į Baltuosius rūmus. Įdomu, kas tai bus? Labai įdomu, kas gi“, - kreipėsi jis į konferencijos dalyvius. D. Trumpas du sykius pakartojo šį klausimą, ir jo žodžiai buvo sutikti dalyvių plojimais ir šūksmais.

D. Trumpas savo kalboje spėjo paliesti daugybę įvairių temų – nuo būtinybės kuo greičiau atidaryti mokyklas iki kaltinimo, kad J. Bidenas palaiko ryšius su Kinija. Jis nekalbėjo tik apie sausio 6 d. įvykius, kai jo šalininkai šturmavo Kapitolijų.


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта