Ar galima kūdikius skiepyti nuo tymų prieš nustatytą terminą?
Visagine 06 12 2018 973 peržiūros

Ar galima kūdikius skiepyti nuo tymų prieš nustatytą terminą?

Kaip jau pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai ir gydytojai, pirmoji vakcinacija nuo tymų yra skiriama 15 mėnesių vaikams, o antroji - nuo 6-7 metų.

Įvykus tymų protrūkiui Visagine, kūdikių, jaunesnių nei 15 mėnesių, tėveliai sunerimo dėl vaikų, kurie nėra skiepyti nuo tymų, ir teiraujasi, ar galima būtų juos skiepyti anksčiau nustatyto termino.

Šį klausimą mes uždavėme Jelenai Dziubai, pediatrui ir infekcinių ligų gydytojai.

- Jelena Leonidovna, ar galima tymų protrūkio metu kūdikius vakcinuoti anksčiau nustatyto laiko?

- Pagal instrukcijas, vakcinuoti vaikus nuo tymų leidžiama, kai vaikui sukanka 1 metai. Pagal skiepijimo planą, 12 mėnesių amžiaus vakcina skiriama nuo pneumokokinės infekcijos, tačiau ją galima atidėti į vėlesniam laikui arba ji gali būti skiriama kartu su tymų vakcina.

- O kaip būti su kūdikiais iki vienerių metų?

- Tokiu atveju turi būti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nurodymas.

- Kaip tėvai gali apsaugoti savo kūdikius nuo šios rimtos ligos?

- Būtina apriboti viešųjų vietų apsilankymus su vaikais. Aš taip pat noriu kreiptis į tuos tėvus, kurie vienu metu atsisakė skiepyti savo vaikus: paskubėkite pas gydytoją ir vakcinacijos kabinetą! Pas mus skiepai kokybiški, jų transportavimo ir laikymo sąlygos atitinka visus reikalavimus.

Norėčiau nuraminti kūdikių tėvelius: dabar sirgs suaugę žmonės, kurie jau užsikrėtė tymais, o tada padėtis greitai pagerės.

- Dėkoju už paaiškinimą!

Tuo tarpu, kaip informavo laikinai vykdanti Visagino ligoninės direktoriaus pareigas Loreta Stalnionienė, šiandien (gruodžio 3 d.) iš Visagino ligoninės į infekcinių ligų skyrių buvo išsiųsti 2 ligoniai, kuriems yra įtariami tymai.

Pasak L. Stalnionienės, įtariami tymų susirgimu iš viso buvo 10 žmonių: 8 iš jų buvo „Visatex" fabriko darbuotojai, 1 ūkininkas ir vienas Visagino poliklinikos darbuotojas.

Primename, kad pagal lapkričio 30 d. duomenimis, 6 visaginiečiams susirgimas tymais patvirtintas iš karto. Iš viso 8 žmonės buvo hospitalizuoti, o dar du - gydomi ambulatoriškai. Dar dviems tymų susirgimo diagnozė nebuvo patvirtinta.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта