Ar Lietuva turi šansų gauti papildomą finansavimą IAE uždarymui
Energetika 12 07 2012 710 peržiūros

Ar Lietuva turi šansų gauti papildomą finansavimą IAE uždarymui

Europos Parlamento (EP) atstovai abejoja, ar Lietuva efektyviai panaudoja Europos Sąjungos lėšas, skirtas Ignalinos atominės elektrinės uždarymui, pareiškė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.:::Pasak jo, Lietuva pripažįsta, kad buvo padaryta klaidų. "Esminė problema ta, kad jiems kelia abejonių, ar mes tikrai efektyviai naudojame pinigus", - trečiadienį po susitikimo su EP Biudžeto kontrolės komiteto delegacija Vyriausybėje žurnalistams sakė D.Matulionis.

Pasak jo, EP delegacija priekaištauja dėl Ignalinos AE uždarymo procesų valdymo: "Buvo daug priekaištų dėl Ignalinos uždarymo procesų valdymo, ir iš tiesų mes pripažįstame tą problemą ir bus ieškoma, kaip suprantu, iš Energetikos ministerijos, naujų sprendimų".

Tačiau D.Matulionis atkreipė dėmesį, kad EP atstovai teigiamai vertina tai, jog uždarymo procesai bus perduoti Centrinei projektų valdymo agentūrai. Kancleris teigė, kad šiuo metu atrodo, jog Lietuva turi šansų gauti papildomą finansavimą 2014-2020 metų finansinėje perpspektyvoje.

"Viskas priklausys nuo to, kaip Europos Parlamentas ir Europos Komisija vertins mūsų argumentus derybose", - sakė D.Matulionis.

Jis atsisakė komentuoti, kokios sumos dabar prašoma Ignalinos AE uždarymui derybose su Europos Komisija, tačiau užsiminė, kad skirtumas tarp Lietuvos prašomos 770 mln. eurų sumos ir EP siūlomos sumos yra apie 500 mln. eurų.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

"Dabar prasidės patys pavojingiausi ir sudėtingiausi jėgainės uždarymo darbai, todėl mes turime gauti finansavimą, nes negalime tuose darbuose įstrigti", - sakė D.Matulionis. Jis teigė, kad be garantuoto finansavimo darbų net nebus galima pradėti, nes branduolinio saugumo požiūriu galima pakliūti į bėdą.

Iki šiol skelbta, kad Lietuva 2014-2020 metais Ignalinos AE uždarymui prašo iš viso skirti 770 milijonų eurų (2,659 mlrd. litų), o EK, pasak skirtingų šaltinių, siūlo apie 210-230 mln. eurų. Lietuvai iki 2013 metų buvo skirta 1,37 milijardo eurų (4,73 mlrd. litų).

Bernardinai.lt

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта