Ar tęs savo veiklą Visuomeninė taryba ekologijos ir energetikos klausimais, ir bendra Visagino savivaldybės ir Ignalinos AE darbo grupė?
Visagine 17 04 2019 899 peržiūros

Ar tęs savo veiklą Visuomeninė taryba ekologijos ir energetikos klausimais, ir bendra Visagino savivaldybės ir Ignalinos AE darbo grupė?

Kaip informavo Visuomeninės tarybos ekologijos ir energetikos klausimais (VTEEK) atstovas Viktoras Ševaldinas, kovo 18 d. Vyko paskutinis, 46, VTEEK posėdis. Primename, kad visuomeninė taryba ekologijos ir energetikos klausimais buvo įsteigtas Visagino tarybos sprendimu 2016 metų kovo 31 dieną. VTEEK buvo sukurtas esamai kadencijai, su kurios pabaiga baigiasi ir VTEEK įgaliojimai.

Mes dirbome kaip Visagino savivaldybės konsultantai. Pagal mūsų nuostatus, VTEEK įgaliojimai baigėsi. Naujajam merui Erlandui Galaguzui perduotas laiškas su siūlymu pratęsti Visuomeninės tarybos darbą, - pasakė Viktoras Ševaldinas.

Per pastaruosius tris metus VTEEK kartu su Radiacinės saugos centru tikrino radono koncentraciją švietimo įstaigose, kontroliavo tričio kiekį buitinių nuotekų kanalizacijoje, stebėjo Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo procesus.

Bet didžiausias darbas buvo atliktas analizuojant sergamumo ir mirtingumo statistiką Visagine per pastaruosius 17 metų. Tačiau VTEEK išvados apie padidėjusį sergamumą sukėlė abejonių - ekspertai teigė, kad jų negalima laikyti teisingais, kadangi skaičiavimuose buvo naudojami klaidingi susirgimų kodai.

Tuo tarpu VTEEK nariai įsitikinę, kad jų išvados, padarytos remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos statistinėmis ataskaitomis, yra teisingos.



Jei bus priimtas sprendimas pratęsti Visuomeninės tarybos ekologijos ir energetikos klausimais darbą, jos sudėtis gali keistis - kai kurie jos nariai nebegalės arba nenorės dirbti.

Yra problemų ir darbo grupės, sukurtos Visagino savivaldybės administracijos bendradarbiavimui su IAE, veikloje. Į šios grupės sudėtį, kaip visuomenės atstovai, buvo įtraukti keli VTEEK nariai, kaip visuomenės atstovai.

IAE administracija šios bendros grupės darbą vertino kaip priemonę, padedančią efektyviai informuoti visuomenę apie Ignalinos AE atliekamus darbus.

Tačiau paskutiniame darbo grupės posėdyje (IAE spaudos pranešimas spaudai, 2019 m. Sausio 7 d.) IAE pusė išreiškė abejones dėl bendros veiklos efektyvumo. To priežastimi buvo vieno iš VTEEK narių publikacijos spaudoje, kurias IAE atstovai pavadino neatitinkančiomis realybę.

Pagrindinė problema yra tame, kad kai kurie visuomeninės tarybos nariai periodiškai skleidžia klaidingą informaciją apie įmonėje vykstančius procesus, tokia informacija ne tik sukelia neigiamą visuomenės požiūrį, bet ir kenkia IAE įvaizdžiui. Ši situacija mūsų netenkina, kiekviena šalis turėtų būti atsakinga už savo veiklą “, - sakė IAE eksploatavimo nutraukimo direktorius S. Krutovcovas.

Tačiau, kol kas darbo grupės iširimas neįvyko. Galbūt, atėjus naujai Visagino savivaldybės administracijos valdžiai, jos sudėtis bus atnaujinta ir darbas tęsis.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта