Armėnijoje paleisti į laisvę susitarimą su Azerbaidžanu dėl Kalnų Karabacho kritikavę opozicijos politikai
Pasaulyje 13 11 2020 625 peržiūros

Armėnijoje paleisti į laisvę susitarimą su Azerbaidžanu dėl Kalnų Karabacho kritikavę opozicijos politikai

Armėnijoje į laisvę paleisti žinomi opozicijos politikai, kuriems pareikšti kaltinimai kurstant neramumus dėl taikos susitarimo su Azerbaidžanu, po kurio baigėsi kelias savaites trukęs konfliktas dėl Kalnų Karabacho, pranešė politikų advokatai.

Prokurorai pareiškė kaltinimus 10 politikų organizavus „neteisėtus smurtinius masinius neramumus“, kurie kilo po premjero Nikolo Pašiniano sprendimo pasirašyti taikos susitarimą dėl Kalnų Karabacho, kuris buvo pramintas Armėnijos kapituliacija.

Opozicijos politikai buvo sulaikyti ketvirtadienį, jiems gresia 10 metų nelaisvės. Tiesa, ketvirtadienį Jerevano teismas nutarė, kad jie buvo sulaikyti neteisėtai, todėl jau penktadienį jie paleisti.

N. Pašinianas antradienį paskelbė apie Maskvos tarpininkaujamą susitarimą, kuriuo užbaigtos šešias savaites trukusios kovos Kalnų Karabache, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo daugiau nei 1 400 žmonių, o dar dešimtys tūkstančių buvo priversti bėgti iš savo namų.

Pagal susitarimą, Armėnija sutiko perduoti Azerbaidžanui dalį Kalnų Karabacho teritorijos.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Šis sprendimas Armėnijoje sukėlė visuomenės pyktį, o protestuotojai įsiveržė į valdžios pastatus ir juos išplėšė. Sostinėje Jerevane kasdien taip pat vyksta demonstracijos, kuriose reikalaujama N. Pašiniano atsistatydinimo.

Kalnų Karabachas pasiskelbė nepriklausomybę nuo Azerbaidžano, tačiau nė viena pasaulio šalis jo nepripažįsta. Kovos tarp Armėnijos ir Azerbaidžano prasidėjo rugsėjo 27 d. ir tęsėsi šešias savaites, nepaisant Prancūzijos, JAV ir Rusijos bandymų suderėti paliaubas.


AFP-ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта