Arvydas Veikšra - Jūsų kandidatas į LR Seimą
Rinkimai 2020 09 10 2020 1375 peržiūros

Arvydas Veikšra - Jūsų kandidatas į LR Seimą

„Blogą valdžią išrenka geri žmonės, kurie neina balsuoti“

Dž.D.Neitanas

Kviečiu visus aktyviai dalyvauti rinkimuose, palaikyti mano kandidatūrą ir Liberalų sąjūdį. Sąrašo Nr.12!

Žinau problemas, gyvenimas išmokė ieškoti ir rasti sprendimus, o darbe įgyta patirtis sąlygoja kandidatuoti į LR Seimo narius vienmandatinėje rinkimų apygardoje. Tai galimybė tinkamai panaudoti žinias ir patirtį.

Artėjančiuose LR Seimo rinkimuose š.m. spalio 11 dieną Nalšios Šiaurinėje vienmandatėje rinkimų apygardoje Liberalų sąjūdžiui atstovaus Arvydas VEIKŠRA.

 

- Rinkėjams tikrai būtų įdomu daugiau sužinoti apie savo kandidatą į LR Seimo narius.

- Man 57 metai. Vedęs – žmona Svetlana. Gimiau ir užaugau Zarasų krašte. Baigęs Vilniaus universitetą grįžau į Zarasus. Darbo karjerą pradėjau matematikos mokytoju ir dabar džiaugiuosi, kai tenka dirbi kartu su savo auklėtiniais. Dirbant Zarasų muitinės viršininku, teko ne tik saugoti Lietuvos ekonominę sieną, bet ir dalyvauti kuriant Lietuvos muitinės sistemą. Trejetą metų dirbau versle. Vertingos viešojo administravimo patirties įgijau daugiau kaip dešimt metų dirbdamas savivaldoje mero patarėju. Jau per penkiolika metų tenka dirbti su įgyvendinamais verslo ir bendruomeniniais projektai. Šiuo metu dirbu Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupėje Strategijos įgyvendinimo vadovu. Esu Ignalinos kredito unijos valdybos narys.

 

- 2019 metais dalyvavote rinkimuose į rajono savivaldybės merus kaip save išsikėlęs, nepriklausantis jokiai politinei partijai ar rinkimų komitetui kandidatas. Šiais metais dalyvaujate Seimo rinkimuose ir atstovaujate Liberalų sąjūdžiui. Tapote Liberalų sąjūdžio partijos nariu?

- Aš nesu žmogus, kurį domina partinė karjera, todėl niekada neturėjau ambicijų užimti kažkokias pozicijas partijoje. Džiaugiuosi, kad galiu aktyviai dirbti bendruomenei.

Teisingai pastebėjote, esu Liberalų sąjūdžio kandidatų sąraše, tačiau nesu šios partijos narys. Lietuvos Liberalų sąjūdžio programos nuostatos – laisvė dirbančiam ir kuriančiam žmogui, aiški regioninė politika, pagarba žmogaus teisėms ir žmonių požiūrių įvairovei bei regionuose egzistuojančios problemos – didžiulis atotrūkis tarp regionų ir didžiųjų miestų, neefektyvi užimtumo politika, priimtų įstatymų poveikio regionams monitoringo nebuvimas ir jo stoka, valdininkų arogancija, neveiklumas, nepagarba žmogui – neleido atsisakyti pasiūlymo būti viename sąraše kartu su Viktorija Čmilyte-Nielsen, Eugenijumi Gentvilu, Petru Auštrevičiumi, Viktoru Pranckiečiu, Vitalijumi Gailiumi. Sąraše yra ir daugiau mano kolegų bendraminčių, su kuriais kartu dirbame jau gerą dešimtmetį.

 

- Paminėkite įdomesnius gyvenimo faktus. Ar kada nors priklausėte kokiai partijai?

- „Tvarka ir teisingumas“ buvo mano pirmoji partija, į kurią 2005 metais įstoti paskatino dabartinis LR Seimo narys Algimantas Dumbrava. Jau tris kadencijas, nuo 2008-ųjų metų, stebiu Algimanto darbą LR Seime ir, vertindamas savo kompetencijas, asmenines savybes, dalyvavimu Seimo rinkimuose deklaruoju, kad galiu ne tik geriau atstovauti savo regiono rinkėjams, bet būti žymiai aktyvesniu už jį inicijuojant, rengiant bei priimant įstatymus Seime.

2007 metais buvau išrinktas rajono Tarybos nariu. Tapome opozicine partija Taryboje. Gavau pasiūlymą dirbti tuomet išrinkto rajono mero Arnoldo Abramavičiaus patarėju ekonomikos ir investicijų klausimais. „Eik dirbti, juk dirbsi šio krašto žmonėms“, – skatino taip pat opozicijoje tuo metu buvęs Zarasų krašto, Visagino garbės pilietis Petras Papovas. Mano pasirinkimas dirbti savo krašto žmonėms liko iki šios dienos, o iš „Tvarkos ir teisingumo“ išmetė 2007-aisiais.

Dar šešerius metus, iki 2014-ųjų buvau Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai partijos nariu. Partijos gretas palikau savanoriškai ir nuo 2015-ųjų esu nepartinis.

 

- Ne daugelis gali pasigirti tokia įdomia ir įvairiapuse darbine veikla. Ar pastebimi pokyčiai regione per tuos trisdešimt metų?

Man, kaip ir kiekvienam iš Jūsų, norisi rezultatą matyti čia ir dabar, tačiau iš patirties galiu pasakyti – geram rezultatui pasiekti reikalingas sistemingas darbas ir veiklos planavimas. Rezultatas pasireiškia tik po 3-5 metų, o blogų sprendimų pasekmes jaučiame dešimtmečius.

Kiekvienas galime įvardinti neigiamas Ignalinos AE uždarymo ir naujos elektrinės nestatymo pasekmes mūsų gyvenimo kokybei, demografinei situacijai regione. Galime tik įsivaizduoti, kiek jaunimo būtų likę gyventi Visagine, kiek vaikų būtų gimę čia, o ne užsienyje?

Džiaugiuosi, kad savo aktyvia darbine veikla prisidėjau prie daugelio regiono vietovių, kur matomi teigiami pokyčiai, kur jaučiama nauja gyvenimo kokybė. Praktiškai visuose didesniuose kaimuose turime renovuotus, bendruomeninei veiklai pritaikytus pastatus, įrengtas vaikų žaidimo aikšteles, sutvarkytas viešąsias erdves. Visa tai pasiekta mūsų visų bendromis pastangomis ir bendru darbu. Jau dabar planuojame naujus projektus 2021-2027 metams. Visaginas neturi likti nuošalyje!

 

- Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupė – vienintelė Lietuvoje, kurios veiklos strategija jungia dvi savivaldybes. Kokie strategijos prioritetai, veiklos tiktų Visaginui?

- Strategijos finansavimo taisyklėse nustatyta, kad finansinė parama gali būti skiriama tik tiems projektams, kurie įgyvendinami kaime. Tiek Visagine, tiek Zarasų mieste įgyvendinami projektai negali būti finansuojami. Vadinasi, galėtume šnekėti apie Karlų, Tumelinos, Skrytelių, Ramybės, Magūnų ir kituose savivaldybės kaimuose planuojamus įgyvendinti projektus. Pareiškėjais gali būti verslo įmonės, bendruomenės ar net fiziniai asmenys, kurie gyvenamąją vietą yra deklaravę kaime. Veikloms galėtų tikti strategijos priemonės: „Socialinio verslo kūrimas ir plėtra“, „Paslaugų ir vietos produktų kūrimas“ ar „Asociacijų gebėjimų ugdymas“. Manau, spręstinų problemų tikrai yra Magūnų ir Tumelinos kaimuose esančiose sodų bendrijose. Šiuo metu Visagino savivaldybė įgyvendina tęstinį projektą Tumelinos kaime „Viešosios infrastruktūros sutvarkymas, pritaikant ją rekreacinei žvejybai“.

Akcentuoju, kad tik bendravime slypi optimalūs ir maksimaliai teisingi sprendimai. Kiekvienas atvejis, kiekviena idėja yra unikali, tačiau sprendimą visada galima rasti. Kviesčiau visus būti aktyviais, domėtis, išsakyti problemas ir tada kartu ieškosime galimybių Jūsų idėjoms įgyvendinti.

 

- Gerai. Regiono gyventojai Jus išrinks į LR Seimą. Ko sieksite?

Su šiuo kraštu, Zarasų – Visagino regionu, mane sieja visa 33 metų darbinė veikla. 18-os metų patirtis verslo ir nevyriausybiniame sektoriuje su žmonėmis ir tarp žmonių, 10 metų darbas savivaldoje.

Žinau šio krašto žmonių problemas ir jų priežastis, o gyvenimas išmokė ieškoti ir rasti sprendimus. Tikrai galiu padėti verslo bendruomenei, o svarbiausia, žmonėms, kurie čia gyvena ir kuria ateitį. Kam atiduosite savo balsą rinkimuose, spręsti Jums, o aš – už Jus visus... 

Jūsų kandidatas į LR Seimą

Arvydas Veikšra

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio rinkimų sąskaitos. Užsakymo Nr. 6-277.
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта