„AstraZeneca“ pradėjo preparato nuo COVID-19 bandymus JK
Mokslas ir sveikata 25 08 2020 671 peržiūros

„AstraZeneca“ pradėjo preparato nuo COVID-19 bandymus JK

Farmacijos milžinė „AstraZeneca“ paskelbė pradėjusi klinikinius preparato COVID-19 gydymui ir prevencijai bandymus Jungtinėje Karalystėje (JK), o pirmąsias vaisto dozes jau gavo savanoriai.

Preparatas, žinomas kaip AZD7442, yra sudarytas iš dviejų antikūnų, jis duotas 48 sveikiems žmonėms nuo 18 iki 55 metų amžiaus, teigė „AstraZeneca“.

„Šie bandymai žymi svarbų etapą kuriant monokloninių antikūnų kombinaciją, kuri padėtų COVID-19 prevencijai ir gydymui“, – tikino „AstraZeneca“ biofarmacijos tyrimų ir plėtros padalinio viceprezidentas Mene Pangalosas.

Bendrovės teigimu, bandymai padės įvertinti preparato saugumą, kuris galės būti naudojamas tiek ligos prevencijai, tiek ir jau susirgusių pacientų gydymui.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Bandymų rezultatų laukiama šių metų pabaigoje.

„AstraZeneca“ šiuo metu kartu su Oksfordo universiteto mokslininkais taip pat kuria vakciną nuo COVID-19, kuri, kaip teigiama, teikia vilčių.


ELTA-AFP

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта