Atidarytas Lituanistikos centras Gruzijoje
Kultūros ir sporto renginiai 18 10 2012 1023 peržiūros

Atidarytas Lituanistikos centras Gruzijoje

Gruzijos technikos universitete atidarytas Lituanistikos centras.:::Šią Gruzijos technikos universiteto iniciatyvą finansiškai parėmė Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija.

Centre lietuvių kalbos paskaitas dėstys profesorius Vidas Kavaliauskas iš Lietuvos edukologijos universiteto. Lietuvių kalbos kursus Tbilisyje lanko 57 studentai. Planuojama, kad penki geriausi kurso klausytojai kitais metais vyks į lietuvių kalbos vasaros kursus Lietuvoje.

Šiuo metu Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija finansuoja lietuvių kalbos dėstymą dar 5 užsienio aukštosiose mokyklose – tai Prahos Karolio ir Brno Masaryko universitetai Čekijoje, Baltijos federalinis I. Kanto universitetas Rusijos Kaliningrado srityje, Paryžiaus nacionalinis rytų kalbų ir civilizacijų institutas Prancūzijoje, Frankfurto prie Maino Goethe‘s universitetas Vokietijoje.

Lietuvių kalbos ir kultūros užsienyje sklaidai pasitelktos ir ES struktūrinių fondų lėšos. Nuo šių metų rudens finansuojamas lietuvių kalbos dėstytojų darbas 6 užsienio lituanistikos ar baltistikos centruose: Sietlo Vašingtono ir Čikagos Ilinojaus universitetuose JAV, Tartu universitete Estijoje, Varšuvos universitete Lenkijoje, Frankfurto prie Maino Goethe‘s universitete Vokietijoje ir Budapešto universitete Vengrijoje.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Savarankiškas lituanistikos ar baltistikos studijų programas šiuo metu vykdo apie 10 užsienyje veikiančių lituanistikos centrų. Pasaulyje, daugiausia Europoje, iš viso veikia apie 40 įvairaus dydžio lituanistikos centrų, kuriuose tiriama ar dėstoma lietuvių ar baltų kalbos ir kultūra.

smm.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта