Atsistatydinti neketinantis V. Pranckietis rašys atvirą laišką (papildyta)
Lietuva ir Baltijos šalys 03 06 2019 605 peržiūros

Atsistatydinti neketinantis V. Pranckietis rašys atvirą laišką (papildyta)

Šią savaitę Kijeve ir Varšuvoje viešėsiantis  Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kartoja, kad atsistatydinti neketina, o balsavimas dėl nepasitikėjimo juo negali būti svarstomas jam nedalyvaujant.

„Atrodo, kad ši situacija  įgyja tokį lengvesnį pobūdį ir turbūt šią savaitę ši situacija  jau pasibaigs. Procesas gali prasidėti surenkant parašus, bet negali prasidėti svarstymai, nes pas mus nėra tokio svarstymo už akių. (...)  Šita savaitė yra labai nepatogi tiems, kas norėtų ką nors surengti, bet aš tikiuosi, kad sveikas protas turi nugalėti“, - pirmadienį žurnalistams Seime sakė  V. Pranckietis, pažymėjęs, kad Statute numatytos procedūros neleidžia balsuoti dėl nepasitikėjimo jam nesant.

Parlamento vadovo teigimu, artimiausiu metu jis ketina parašyti atvirą laišką, kuriame išdėstys savo požiūrį į besiklostančią situaciją.

„Partijos nariai ir frakcija gavo Ramūno  Karbauskio laišką. Manau, kad ir aš parašysiu dar vieną laišką, pasakydamas savo poziciją“, - sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovo teigimu, pagal dabartinę situaciją ir viešąją nuomonę  būtų labai kenksminga rengti jam nepasitikėjimo procedūrą, nes tai pakenktų partijos ir frakcijos įvaizdžiui.

V. Pranckietis  sako, kad labai daug sulaukė palaikymo ir iš partijos  narių, ir šiaip iš žmonių, ir iš Amerikos skambučių, kad negalima leisti vykti tokiems veiksmams, o reikėtų užtikrinti stabilumą ir dirbti.

V. Pranckietis taip pat tvirtina, kad nesilaiko įsikibęs posto.

„Yra atstatydinimo procedūra, turi būti tam pagrindas, jis negali būti toks, kaip dabar yra reiškiamas. Galiu pasakyti, kad nesilaikau įsikibęs posto, aš tiesiog noriu, kad viskas vyktų taip, kaip numatyta yra procedūrose, ir kad visi būtume lygūs prieš Statutą ir prieš įsipareigojimus žmonėms“, - teigė jis.

Seimo pirmininkas turėjo pastabų ir  koalicijos partneriams socialdarbiečiams. „Manau, kad naujos koalicijos nėra, o yra tie patys partneriai, kurie ir buvo. Ta koalicija suardoma tik tai vienu tikslu, tai, manau, kad tie  žmonės turi taip pat atsitokėti ir suprasti, kad gavus 2,3 proc. balsų rinkimuose, žinant savo populiarumą ir žinant savo ateities perspektyvas, gal tikėdamiesi ne agonijos, kalba tokiais žodžiais, lyg užimdami postą jie pasidarytų kažkuo geresni ar svarbesni“, - apie socialdarbiečius, kurie, anot jo, buvo priversti pareikšti pretenzijas į Seimo vadovo  poziciją, kalbėjo V. Pranckietis.

Jis nesiėmė atsakyti, kokio palaikymo tikisi iš „valstiečių“ frakcijos.

„Nenoriu nieko spėlioti, bet ieškokime blaivių protų tarp negeriančių (...) Tas balsavimas būtų vienareikšmiškai balsavimas už R. Karbauskio pasiūlymą arba ne už R. Karbauskio pasiūlymą, todėl aš nenorėčiau nusileisti  vienam asmeniui. Mane įpareigojo dirbti Seimas ir Seimas turi spręsti, ar aš turiu dirbti, ar neturiu dirbti“,- sakė V. Pranckietis.

Jo manymu, „valstiečių“ lyderiui R. Karbauskiui teks irgi pasitikrinti pasitikėjimą partijoje. „Manau, kad jeigu mano pasitikėjimas bus tikrinamas Seime, po to pasitikėjimas juo partijoje neišvengiamas bet kokiu atveju“, - sakė V. Pranckietis.  

Jis atmetė priešlaikinių Seimo rinkimų galimybę. „Tikrai nerealu, ir jokių išankstinių rinkimų nebus“, - sakė jis.

Kaip ELTA jau skelbė, praėjusį penktadienį Seimo pirmininkas V. Pranckietis sakė, kad neketina paklusti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko R. Karbauskio reikalavimui atsistatydinti kitame Seimo plenariniame posėdyje.

„Yra atšaukimo procedūra, jie turi tą procedūrą įgyvendinti. (...) Aš neturiu noro atsistatydinti, o atšaukimo procedūra yra numatyta“, - žurnalistams Seime sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas tvirtino, kad neketina atsistatydinti nei kitą antradienį, nei trečiadienį, nei ketvirtadienį, nei kitą kokią nors dieną.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas R. Karbauskis yra sakęs,  kad jei V. Pranckietis neatsistatydins, neišvengiamai jam bus inicijuojama nepasitikėjimo procedūra.


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта