Atviras laiškas Visagino savivaldybės vadovams
Visagine 27 05 2020 1022 peržiūros

Atviras laiškas Visagino savivaldybės vadovams

Mes, treneriai ir darbuotojai Visagino sporto centro, kreipiamės į LR seimo narį A. Dumbravą, Visagino savivaldybės merą E. Galaguzą, vicemerę A. Grigienę, Visagino savivaldybės tarybos narius, administracijos direktorių V. A. Bukauską.

Mūsų teisėtas susirūpinimas iššauktas tuo, kad apie planuojamą Visagino miesto biudžetinių įstaigų optimizaciją, mes sužinojome tik kiek daugiau nei prieš savaitę, o artimiausią ketvirtadienį gegužės 28 d. savivaldybės taryba jau svarstys sprendimo projektą šiuo klausimu. Manome, kad teikiamas dokumentas neapgalvotas, nebuvo aptarimo apie planuojamus veiksmus nei su mumis, nei su Visagino sporto centro bendruomene. Baiminamės, kad priėmus koncepciją bus sunaikintas Visagino sporto centras, kad gana skaudžiai atsilieps ugdytinių sportiniams pasiekimams.  

Kiekvienoje Lietuvos įstaigoje yra šiuolaikiški sporto centrai – to nėra Visagine. Reforma nesprendžia sporto centro patalpų ir sporto bazės problemos. Manome, kad Koncepcija „žalia“ ir labai neišbaigta 

Mūsų susirūpinimą iššaukia sekantys Koncepcijos aspektai:

1. Visagino sporto centras turi būti reorganizuotas į Viešąją įstaigą. Tuo atveju mes visiškai nesame tikri, kad neišaugs sporto sekcijų įkainiai, o mūsų darbo užmokestis bendrai priklausys nuo organizacijos vadovų politikos. Net ir nauja Koncepcija, kuri buvo pakoreguota, kad būsima viešoji įstaiga – tai biudžetinė įstaiga, nepraskaidrino situacijos, o esmė liko ta pati. Tuo atveju, jei įstaigos veiklą darant atsiperkamą ir pakėlus mokestį už lankymą, atsisakyti lankyti treniruotes gali daugelis tėvų, o šios pasekmės palies mus ir to pasėkoje gali sekti atleidimai ar sporto centro etatų mažinimai. Nebuvo atlikta finansinių rizikų analizė. Statuso pakeitimo atveju, pelningai egzistuoti be nuomos mokesčio ir mokesčio už ugdymą padidinimo sporto centras negalės. Jau dabar vykdomi etatų mažinimai – nuo liepos 1 d. mažinamas techninis personalas (8 etatai). Trenerių sudėtis kol kas nemažinama, bet pakanka sumažinti trenerių darbo krūvį, kad prasidėtų ir trenerių mažinimas.

2. Niekas neduoda jokių garantijų dėl trenerių būsimų darbo užmokesčių reorganizacijos atveju. O jei atlyginimai bus nedideli, tai nebus naujos trenerių pamainos(sudėties). Dauguma sporto centro trenerių yra priešpensijinio amžiaus, vienok nėra jokių garantijų, kad ateis dirbti jauni specialistai už nedidelį atlyginimą ir neaiškią ateitį. Ko pasėkoje, sportas mūsų mieste gali visiškai netekti specialistų.

3. Dokumente pasakyta, kad sporto centro ugdytiniams nebūtina siekti aukštų sportinių rezultatų, pakanka tiesiog užsiiminėti dėl fizinės formos palaikymo. Mes su tuo teiginiu kategoriškai nesutinkame. Yra vaikai, kurie nusiteikę rimtam darbui ir olimpiniams laimėjimams. Negalima atimti iš jų šios svajonės. Perėjimas į „būrelių“ darbą – tai didžiulis žingsnis atgal.

4. Dokumentas atriboja vyresnius sporto ugdytinius, baigusius bendro ugdymo mokyklą – nuo 19 iki 28 m., kurie nusprendė susieti savo gyvenimą su sportu. Jie netenka galimybės treniruotis biudžeto sąskaita ir ruoštis varžyboms, atstovauti miestą ir jį garsinti aukštais pasiekimais. Praradus tokius ugdytinius, mums treneriams, bus sumažintas darbo užmokestis. Su tuo mes taip pat kategoriškai nesutinkame.

Apibendrinant kas aukščiau išdėstyta, prašome kaip galima greičiau atkreipti dėmesį į galimas pasekmes ir atidėti sprendimą, bei labiau ir detaliau jį išdirbti.

Miesto sporto centras prieš beveik 10 metų jau pergyveno vieną optimizaciją – tai skaudžiai atsiliepė visai sporto sistemai mūsų mieste. Prašome įvertinti padarytas klaidas ir užkirsti kelia sporto naikinimui Visagine.

Laišką pasirašė 40 sporto centro darbuotojų

 

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта