B. Johnsonas: Konservatorių partija gavo mandatą įgyvendinti „Brexitą“
Pasaulyje 13 12 2019 558 peržiūros

B. Johnsonas: Konservatorių partija gavo mandatą įgyvendinti „Brexitą“

Didžiosios Britanijos Konservatorių partija gavo piliečių mandatą įgyvendinti „Brexitą“. Tai penktadienį pareiškė Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, komentuodamas ketvirtadienį įvykusius pirmalaikius parlamento rinkimus. Susumavus rezultatus iš beveik 70 proc. rinkimų apygardų, konservatoriais tvirtai pirmauja.

„Konservatorių vyriausybė gavo naują galingą mandatą įgyvendinti „Brexitą“, - sakė premjeras. „Tai – istoriniai rinkimai, kurie suteikia mums galimybę įgyvendinti britų tautos valią, pakeisti šią šalį į gerąją pusę, ir mes tai pradėsime daryti jau rytoj. Ne, jau šiandien!“ – sušuko jis.

Per rinkimų kampaniją B. Johnsonas pabrėžė, kad pagrindinis jo tikslas – išvesti Jungtinę Karalystę iš ES iki 2020 metų sausio 31 d.

Ministras pirmininkas įtikinamai išrinktas į parlamentą savo apygardoje, jį parėmė 25 tūkst. rinkėjų. Didžiojoje Britanijoje visi ministrai, taip pat ir premjeras, turi būti parlamento nariai. Todėl neišrinktas į Bendruomenių Rūmus politikas netenka teisės dirbti ministrų kabinete. Savo vietą Bendruomenių Rūmuose išsaugojo ir ankstesnė ministrė pirmininkė Theresa May (2016-2019). Bet ji neužima jokio posto vyriausybėje.

Suskaičiavus balsus 440-yje apygardų iš 650, konservatoriai iškovojo 231 mandatą (32 daugiau negu 2017 metais), opozicinė Leiboristų partija gavo 153 vietas (43 mažiau negu prieš dvejus metus).

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта