B. Johnsonas su U. von der Leyen ir Ch. Micheliu aptars derybas dėl santykių po „Brexito“
Pasaulyje 15 06 2020 540 peržiūros

B. Johnsonas su U. von der Leyen ir Ch. Micheliu aptars derybas dėl santykių po „Brexito“

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas pirmadienį vaizdo konferencijos būdu bandys atnaujinti įstrigusias derybas dėl santykių su ES po „Brexito“.

Vaizdo konferencijoje su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Charles'iu Micheliu politikai aptars pažangą derybose dėl ES ir JK santykių ateityje.

Tai bus pirmasis kartas, kai B. Johnsonas asmeniškai dalyvaus kovą prasidėjusiose derybose. Sausio 31 d. JK pasitraukė iš ES po 47 metus trukusios narystės Bendrijoje.

Nors šiame pokalbyje pažangos nesitikima, tačiau neatmetama, kad neseniai nuo COVID-19 pasveikęs B. Johnsonas gali pateikti staigmenų.

JK ir ES derybininkai iki šiol buvo surengė keturis derybų ratus, kuriuose svarstyta, kaip bus organizuojami dvišaliai santykiai po gruodžio 31 d., kai baigiasi pereinamasis „Brexito“ laikotarpis.

Kol kas derybose pasiekta nedaug pažangos, o Londonas ir Briuselis sutarė dažniau rengti tiesiogines derybas liepą ir rugpjūtį.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Iki šiol derybos tarp ES vyriausiojo derybininko Michelio Barnier ir britų kolegos Davido Frosto dėl koronaviruso pandemijos vyko virtualiai.

„Iki šiol buvo ne tikros derybos, o apsikeitimas požiūriais. Šiuo metu tai yra strategijų kova“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas ES diplomatas.

Penktadienį Jungtinė Karalystė oficialiai paskelbė neketinanti siekti pereinamojo „Brexito“ laikotarpio pratęsimo.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта