Baidarininkas A. Seja - pasaulio vicečempionas!
Visaginas ir visaginiečiai 27 08 2018 1751 peržiūros

Baidarininkas A. Seja - pasaulio vicečempionas!

Portugalijoje vykstančio pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionato vienviečių baidarių 200 m distancijos rungtyje sekmadienį lietuvis Artūras Seja iškovojo sidabro medalį. 

22-ejų metų lietuvis finale 0,107 sek. pralaimėjo čempionu tapusiam ispanui Carlosui Garrotei. Pastarasis finišavo per 35,259 sek.

Po starto A. Seja kiek atsiliko nuo lyderių, bet distancijos metu sugebėjo juos pasivyti ir pakovoti dėl aukščiausios vietos.

„Esu labai laimingas. Tai svarbiausias medalis karjeroje. Tikiuosi, kad ateityje pavyks jį iškeisti į aukso. Finale labai nedaug pritrūko iki pasaulio čempiono titulo, pirmą vietą kainavo smulki klaidelė. Nepavyko startuoti taip, kaip galiu ir pusė distancijos teko vytis varžovus. Tačiau užteko jėgų kovoti iki galo, prisivijau varžovus, pavyko galingai finišuoti ir patekau tarp prizininkų. Neaplenkiau tik ispano Carloso Garrotės, kuris triumfavo ir šių metų Europos čempionate“, - kalbėjo A. Seja.

Trečiąją poziciją užėmė rusas Jevgenijus Lukancovas (+0,253 sek.).

Finale varžėsi devyni baidarininkai.

Dėl medalių sekmadienį taip pat kovos kanojininkas Henrikas Žustautas (200 m) bei baidarininkai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas (500 m).

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта