Pagrindinis projekto «Pagauk sėkmę» tikslas  — ugdyti vaikų socialines ir emocines kompetencijas
Visagine 29 09 2022 638 peržiūros

Pagrindinis projekto «Pagauk sėkmę» tikslas — ugdyti vaikų socialines ir emocines kompetencijas

Viešoji įstaiga „Meno ir švietimo pasaulis“ šiais metais gavo Visagino savivaldybės finansavimą socializacijos projekto „Kūrybinė laboratorija „Pagauk sėkmę“ (projekto autorė – mokytoja ekspertė Leila Urmanova – Vnukova) veiklų vykdymui, ir kartu su Visagino kūrybos ir menų akademija  bei Visagino švietimo pagalbos tarnyba gegužės - rugsėjo mėnesį organizavo renginius mokiniams, jų tėvams ir mokytojams.

Gegužės 26 d. Visagino kūrybos ir menų akademijoje prasidėjo socializacijos projekto „Pagauk sėkmę“ I dalis. Susitikimai su profesore Irina Mints (Vokietija) – unikalios autorinės dėstymo metodikos ir knygos „Hello, pianо!“, kuri formuoja pagrindą tolimesniam jaunųjų pianistų gebėjimų ir talentų vystymui autore – įvyko aukščiausiu lygiu, profesionaliai ir emociškai!



Projekto programos turinys pasiekė pagrindinį tikslą - ugdyti vaikų socialines ir emocines kompetencijas, nagrinėjant įvairias fortepijono pjeses, darbo būdus ir technikas. Ugdytiniai neformalioje aplinkoje susipažino su įdomia muzikinio pasaulio pažinimo metodika, jie buvo apsupti bendradarbiavimo ir tarpusavio supratimo atmosferos. Buvo sukurta kūrybinės laboratorijos atmosfera, kurioje bet kurio pasiruošimo lygio jaunasis muzikantas galėjo pareikšti savo nuomonę ir pasidalinti savo muzikiniais atradimais. Dalyvavimas projekte buvo labai naudingas visiems dalyviams, jis leido: pažinti savo savivertės ir savirealizacijos poreikius, savo emocijas, siekti vieno tikslo, dirbti komandoje bei mokėti „reflektuoti“,  motyvuoti jaunimą džiaugtis kūrybiniu procesu bei rezultatais. Mes atradome sėkmingiausius būdus, priemones, kad atlikti muzikos kūrinius, kurios leistų įveikti neigiamas emocijas po nuotolinio mokymo. Mokiniai turėjo galimybę įgyti kūrinių interpretacijos žinių, išgirsti įdomių minčių apie meną, kompozitorius bei atlikėjus, praturtinti savo emocinį pasaulį ir įgyti socialinių įgūdžių.



Esu labai dėkinga poniai Irinai už sutikimą atvažiuoti pas mus ir susipažindinti visus susirinkusiuosius su savo autorine metodika. Labai malonu, kad renginyje kartu su mumis dalyvavo kolegos iš dviejų Utenos regiono mokyklų — Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos ir Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos, o taip pat mokytojos iš Ukrainos - Mariupolio pirmosios muzikos mokyklos mokytoja; bei mokytoja, kuri specialiai atvyko iš Dniepro — Dniepro Olesia Gončara ukrainiečių kultūros ir menų mokyklos. Taip pat antrą seminaro dieną prie mūsų prisijungė pedagogė iš Latvijos.

„Kūrybinės laboratorijos „Pagauk sėkmę“ I dalyje dalyvavo Arina Bendelston (I kl. 6 metai) mokyt. K. Gurina, Sofija Levčuk (I kl. 9 metai) mokyt. K. Gurina,  Urtė Kraučiūnaitė (I kl. 7 metai) mokyt. A. Krumplevskaja, Sofija Butylova (II kl. 8 metai) L.Urmanova-Vnukova, Konderko Gabriela (III kl. 9 metai) N. Moisejeva, Jegor  Tunian (III kl. 8 metai) ir Robert Andžejevskij (III kl. 12 metų) mokyt. L. Urmanova-Vnukova, Darina Čepiolkina (V kl. 10 metų) mokyt. N. Beločkina Oskolkova, Uljana (III kl. 9 metai) mokyt. Ž. Jankelevič.



Projekto renginiai vyko intensyviai. Visagino švietimo pagalbos tarnybos psichologė Rimvyda Ardamakovaitė skaitė praktines paskaitas „Kaip suvaldyti stresą bei patirti sėkmę“ ir vedė simuliacinius, interaktyvius žaidimus vaikams nuo 9 iki 12 metų motyvacijai gerinti.

„Kūrybinės laboratorijos „Pagauk sėkmę“ II dalyje dalyvavo Ulevičiūtė Brigita 10 m. 4 kl., Šaveja Julianna 10 m. 4 kl., Mediucha Pavel 10 m. 4 kl., Anastasija Zinkevičiūtė 11 m., Gordei Pitkun 10 m. 4 kl.,, Ziuziova Darja 10 m. 4 kl.,, Inesa Plungytė 10 m. 3 kl.,, Makarij Tunian 11 m. 6 kl.,, Jegor Tunian 10 m. 4 kl.,, Kišmachova Alina 11 m. 6 kl,, Oskolkova Uljana 9 m. 4 kl., Kapitanova Taisija 10 m. 4 kl..

Esu labai dėkinga poniai Rimvydai – nuolatinei projekto dalyvei – už profesionalumą ir jos širdies gerumą, kuris jaučiamas kiekviename žodyje ir žvilgsnyje, darbe su mokiniu. Atskirai noriu padėkoti „Kornealitos“ viešbučio direktoriui Mariušui Koženevskiui, TTS televizijai - Stanislavui Pisockui, vaizdo operatoriui Olegui Dovidovičiui ir garso operatoriui Valdui Burokui.

Linkiu visiems produktyvaus darbo, kūrybiškos nuotaikos ir įkvėpimo. Esu tikra, kad naujos žinios ir nuomonių pasidalinimas taps impulsu metodinio pradinių klasių mokymo lygio pakėlimui.

Nuoširdžiai dėkoju Visagino švietimo pagalbos tarnybos direktoriui Astai Bauraitei ir metodininkei Laimai Šamatavienei ir visiems, padėjusiems organizuoti ir vykdyti projektą. 

Visagino kūrybos ir menų akademijos mokytoja ekspertė
Projekto autorė ir vadovė Leila Urmanova - Vnukova 

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта