Baigta dar viena "juodosios archeologijos" byla
Įvykiai ir kriminalas 13 06 2013 789 peržiūros

Baigta dar viena "juodosios archeologijos" byla

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamentas perdavė teismui dar vieną, susijusią su „juodąja archeologija", baudžiamąją bylą, kurioje ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.:::Baudžiamojoje byloje Šiaulių mieste gyvenęs Lietuvos Respublikos pilietis A. T. kaltinamas tuo, kad prekiavo neteisėtai iškastais ir pasisavintais archeologiniais radiniais, kuriuos įgijo žinodamas, kad minėtos vertybės gautos nusikalstamu būdu.

Dalį šių radinių kaltinamasis įgijo iš kitų „juodųjų archeologų", kurių atžvilgiu dėl Apuolės istorinio kapinyno suniokojimo jau priimtas apkaltinamasis nuosprendis.

Šią bylą taip pat tyrė Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Kaltinamasis A. T. už parduotus archeologinius radinius gavo apie 24 tūkst. litų pajamų, kurių nedeklaravo. Taip pat, minėtas asmuo kaltinamas ir tuo, kad be leidimo vertėsi prekyba antikvariniais daiktais, neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu ir jų dalimis bei vykdė antikvarinių daiktų kontrabandą.

Remiantis specialistų išvadomis, dalis pas A. T. rastų archeologinių radinių iškasti ir Latvijos Respublikoje. Griežčiausia Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta bausmė už inkriminuotus nusikaltimus - 8 metai laisvės atėmimo.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

policija.lt

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта