Balandžio 15–30 d. bus vykdoma akcija „Būk atsakingas už savo augintinį“
Visagine 13 04 2021 649 peržiūros

Balandžio 15–30 d. bus vykdoma akcija „Būk atsakingas už savo augintinį“

Akcijoje dalyvaus Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato pareigūnai, Visagino savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir rinkliavų skyriaus ir Vietinio ūkio valdymo ir statybos skyriaus pareigūnai, o taip pat šunų mylėtojų klubo „Aport!“ atstovai.

Akcija organizuojama siekiant sustiprinti Visagino savivaldybės administracijos direktoriaus 2019 m. liepos mėn. 25 d. įsakymo ĮV-E-198 „Dėl gyvūnų laikymo Visagino savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių patvirtinimo“ Gyvūnų laikymo Visagino savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietose taisyklių reikalavimų kontrolę (kaip vedžiojami gyvūnai, ar surenkami ekskrementai gyvūnui pasituštinus ar kitaip priteršus viešose vietose o taip pat ir kitų reikalavimų kontrolė).

Primename gyvūnų savininkams, kad tik jie yra atsakingi už savo gyvūno paliekamas „dovanėles“ pasituštinus, kad gyvūnų savininkai turi užtikrinti, kad jų gyvūnai nekeltų grėsmės žmonių gyvybei, sveikatai, turtui, kitų gyvūnų gyvybei ir sveikatai bei nepažeistų kitų asmenų teisių ir teisėtų reikalavimų.

Nesilaikantiems taisyklių pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnį gali būti taikoma administracinė nuobauda nuo įspėjimo iki 550 eurų baudos.


Visagino savivaldybės administracijos informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта