Baltarusijoje siūloma šaukti į armiją studentus, kaip Sovietų Sąjungoje per karą Afganistane
Pasaulyje 11 04 2023 363 peržiūros

Baltarusijoje siūloma šaukti į armiją studentus, kaip Sovietų Sąjungoje per karą Afganistane

Baltarusijos saugumo tarybos valstybės sekretorius Aliaksandras Volfovičius pirmadienį pasiūlė grąžinti studentų šaukimo į armiją praktiką.

Kaip praneša portalas „eurointegration“, remdamasis naujienų agentūra „BelTA“, A. Volfovičius tai pareiškė per pasitarimą su Baltarusijos aukštųjų mokyklų vadovais.

Baltarusijos saugumo tarybos valstybės sekretorius paprašė aukštųjų mokyklų vadovus apsvarstyti pasiūlymus, „kaip rengti studentus karinėse katedrose, išsakyti savo nuomonę, kaip jie apskritai žiūri į studentų šaukimą į ginkluotąsias pajėgas, kaip kadaise buvo Sovietų Sąjungoje“.

Tokį žingsnį A. Volfovičius aiškino tuo, kad studentas, kuris po įstojimo eina tarnauti, grįžta mokytis „jau subrendęs“, „į jį ir merginos kitaip žiūrės“.

"Ir jis kitaip suvoks tai, kodėl apskritai stojo į aukštąją mokyklą. Ir karinėse katedrose ateityje bus galima sumažinti mokymosi valandų skaičių", – pridūrė pareigūnas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Sovietų Sąjungoje studentai buvo šaukiami į armiją nuo 1982 iki 1989 metų, vykstant karui Afganistane. Tai leido išspręsti SSRS ginkluotųjų pajėgų komplektavimo problemą trūkstant šauktinių.

Baltarusija, parėmusi Rusiją prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, pastaraisiais mėnesiais aktyviai militarizuojasi ir nuolat rengia karines pratybas.

Be to, vasarą šalyje turėtų būti dislokuotas Rusijos taktinis branduolinis ginklas, o Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs Aliaksandras Lukašenka nori, kad Maskva jai suteiktų saugumo garantijas ir gintų ją kaip savo teritoriją.


ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта