„Baltijos banga“ skalauja Nidos krantus
Kultūros ir sporto renginiai 26 08 2011 736 peržiūros

„Baltijos banga“ skalauja Nidos krantus

Nidoje vyksta tarptautinis kino festivalis „Baltijos banga“.:::Jo metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino kūrėjai pristato naujausius savo darbus. Prieš ketverius metus Nidoje gimęs lietuviškų filmų festivalis „Lietuviški kadrai Nidoje“ per kelerius metus išaugo į tarptautinį kino festivalį „Baltijos banga“. Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas Gytis Lukšas pastebi, kad nors Baltijos šalys yra tokios artimos kaimynės – tiek priklausymu tam pačiam regionui, tiek likimu, visgi neturime galimybės žiūrėti vienas kito filmų – ypač naujųjų. Anot G. Lukšio, tai yra spraga, kurią reikia užpildyti.
„Mes norime žinoti vieni apie kitus, norime žinoti, kas gi vyksta kine“, – kalba Gytis Lukšas. Renginyje kino gerbėjai pamatys režisieriaus Kristijono Vildžiūno filmą „Kai apkabinsiu tave“, šiemet pelniusį net aštuonias sidabrines gerves. Taip pat Manto Kvedaravičiaus dokumentinę juostą „Barzak“, pripažintą ir tarptautiniame Berlyno kino festivalyje. Latvių kino klasikas Janis Streičas Nidoje pristatė naujausią savo darbą, vaidybinį filmą „Rudolfo palikimas“.
Filme, kuriame pilna ir humoro ir neviltIes, režisierius pažvelgia į prieš 100-ą metų gyvenusį išdidų latvių valstietį. Latvijos kino režisierius J.Streičas pasakoja, kad jo filmas yra apie tai, kad praeityje gyventi buvo geriau. Anot jo, prieš šimtą metų buvo daugiau vilties, daugiau savigarbos, labiau norėjosi turėti savo žemių ir jose būti šeimininkais. Iš viso per savaitę truksiantį festivalį bus parodyta 17-ą naujausių vaidybinių ir dokumentinių trijų Baltijos šalių kino kūrėjų filmų. Be filmų peržiūros, vyksta ir kūrybinio meistriškumo mokyklėlė, kurioje latvių ir lietuvių animacijos kūrėjai moko vaikus kurti animacinius filmukus.
 
LTV „Šiandien“
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта