„Bendraujantis, besišypsantis, geras!“ - tokį Sergejų Mickevičių pamatė vaikai
Visagine 14 11 2018 935 peržiūros

„Bendraujantis, besišypsantis, geras!“ - tokį Sergejų Mickevičių pamatė vaikai

Lapkričio 13 d. įvyko antrasis Draugystės progimnazijos 7a klasės mokinių susitikimas savivaldybės administracijoje „Pažink valstybę“. Prieš savaitę tuos pačius moksleivius priėmė Dalia Štraupaitė.

Šį kartą susitikimas vyko kitokiu formatu: pirmiausia, jis buvo organizuotas ne posėdžių salėje, o savivaldybės administracijos direktoriaus kabinete, antra, jis buvo mažiau formalus nei pastarąjį kartą.

Administracijos direktorius nemokė vaikų politinių gudrybių, o maksimaliai stengėsi išgirsti juos, ir vaikai, jausdami tokį susidomėjimą jų nuomone, išdėstė visus jiems rūpimus klausimus.

- Kodėl mūsų pietūs mokyklose tapo tokie neskanūs? Nėra druskos, arbata nesaldi. Kai kurie maistą atsineša su savimi. (Parama iš salės: "Taip, taip ir druską, ir cukrų atsinešame). Kam mums tokia reforma?

Vaikai pareiškė skundą dėl šaltos sporto salės. Renovacija baigsis jūsų mokykloje, o būsite šilčiau, - paaiškino S. Mickevičius.

- Kodėl Verdenė turi liftą, o mes ne?

- Ten mokosi vaikai su specialiaisiais poreikiais.

- Ar galima atostogas padaryti ilgesnėmis?

- Kodėl vieną dieną negalima sėdėti namuose jei susirgai? Reikalaujama gydytojo pažymos!

- Kodėl anksčiau priešais Aukštaitijos viešbutį buvo picerija, o dabar ten automobilių stovėjimo aikštelė?

- Būtų gerai mieste atidaryti atrakcionus ir žaidimų kambarį!

- Kodėl buvo bandoma užkirsti kelią LIDL statyboms? Visgi tai europietiška kultūra! Ne vaikščioti gi mums tik į Maximą!

Išsakę eilę savo neatidėliotinų klausimų, vaikai, tarsi prisiminė, kad jie atvyko Pažinti valstybę, ir perėjo prie rimtesnių temų.

- Kada savo darbą pradės gamykla Intersurgical?

- Ar gamykla turės žalingų atliekų iš savo veiklos?

- Ką planuojate daryti su nebaigtais ir apleistais pastatais (tuo pačiu metu vaikinai parodė savo žinias, įvardindami visus nebaigtus objektus).

- Ar galima mieste vienam mėnesiui organizuoti sausąjį įstatymą?

- Koks jūsų mėnesinis atlyginimas?

Administracijos direktorius aiškiai ir tuo pačiu metu labai paprastai ir suprantamai atsakė į visus vaikų klausimus, o tada kreipėsi į juos su pasiūlymu: Noriu pakviesti jus dalyvauti miesto gyvenime. Dalinkitės savo idėjomis savivaldybės Facebook puslapyje, rašykite mums elektroniniu paštu.

Užbaigdamas susitikimą Sergejus Mickevičius pasakė: O dabar kiekvienas iš jūsų gaus dovaną!. Koks buvo vaikų džiaugsmas, kai S. Mickevičius sugrįžo su marškinėliais su Visagino savivaldybės simbolika!

Triukšmingas moksleivių būrys išlėkė į laukiamąjį ir į klausimą, ką jie gali pasakyti apie administracijos direktorių, vaikai atsakė vieningai: Bendraujantis, besišypsantis, geranoriškas!.

Projekto vadovė, 7a klasės auklėtoja Irina Steponenene, pasakė: Matote, kokie mūsų vaikai aktyvūs ir smalsūs! Gal jie ir neišvyks iš mūsų miesto“.

Jie išvyks, o tada gali sugrįžti, - pasakė Sergejus Mickevičius.

Kažkas būtinai sugrįš - ne veltui žmogus domėjosi administracijos direktoriaus atlyginimu :).

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта