Berlyne viešintis G. Landsbergis: Vokietijos brigada sustiprins ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono saugumą
Lietuva ir Baltijos šalys 11 11 2022 526 peržiūros

Berlyne viešintis G. Landsbergis: Vokietijos brigada sustiprins ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono saugumą

Penktadienį Berlyne viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock. Susitikimo metu ministrai aptarė stiprėjančius Lietuvos ir Vokietijos ekonominius santykius, saugumo situaciją regione bei pristatė Lietuvos pasirengimą priimti Vokietijos brigadą Lietuvoje.

„Konkretus Vokietijos įsipareigojimas dislokuoti Vokietijos kovinę brigadą pastoviam rotuojamam buvimui sustiprins ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono saugumą“, – susitikimo su A. Baerbock metu pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Ukrainos pergalė grąžins ramybę ir saugumą į mūsų visų namus ir visų europiečių pareiga – susitelkti bendro tikslo vardan“, – diskusijoje apie Rusijos karą prieš Ukrainą, ministras G. Landsbergis akcentavo visokeriopą pagalbos Ukrainai svarbą.

Susitikimo metu taip pat buvo aptarti ekonominės ir energetinės priklausomybės nuo autoritarinių režimų pavojai, bendradarbiavimas gynybos pramonės ir kitose srityse bei ekonominės diversifikacijos privalumai.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Autokratiniai režimai stebi demokratinio pasaulio reakcijas ir veiksmus. Specialusis tribunolas galėtų tapti dar vienu taisyklėmis grįstos pasaulio tvarkos ramsčiu, o taip pat atgrasymo priemone kitiems režimams, turintiems revizionistinių tikslų“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Ministras vizito Berlyne metu taip pat susitiko su Vokietijos federalinio Parlamento (Bundestago) Gynybos komiteto pirmininke dr. Marie-Agnes Strack-Zimmermann, kitais Vokietijos politikais, o taip pat su pagrindinių Vokietijos politinės minties institutų ir Vokietijos federalinės pramonės asociacijos atstovais.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта