Birželio 14-ąją 11 val. 59 min. Lietuvoje skelbiama Visuotinė tylos minutė
Visagine 10 06 2019 767 peržiūros

Birželio 14-ąją 11 val. 59 min. Lietuvoje skelbiama Visuotinė tylos minutė

Birželio 14-ąją, Gedulo ir vilties dieną, 11 val. 59 min. Lietuvoje skelbiama VISUOTINĖ TYLOS MINUTĖ. Visa šalis trumpam sustos pagerbti tautiečius, nukentėjusius nuo tremties ir kalinimų.

APIE INICIATYVĄ

1941 m. prasidėję masiniai lietuvių tautos trėmimai, Sibiro kryptimi per visą tremties laikotarpį pasiuntė dešimtis tūkstančių tautiečių. Tai nesuvokiami skaičiai, kuriuos dažnai galima rasti istorijos vadovėliuose, tačiau ištremti buvo ne skaičiai o žmonės.

Jau trečius metus projektas „Misija Sibiras“ birželio 14-ąją 11 val. 59 min. visoje Lietuvoje skelbia Visuotinę tylos minutę, prie kurios gali prisidėti kiekvienas. Vienai minutei prekybos centrai išjungs muziką, nutils radijas mūsų automobiliuose, nustosime naršyti internete, atsiplėšime nuo darbų ir pagerbsime tylos minute tuos, kurie niekada negrįžo namo.

Prie Visuotinės tylos minutės prisidėti ir trumpam sustoti kviečiami visi norintys, nesvarbu, kur bebūtume!

Projektas „Misija Sibiras“ – tai jau keturioliktus metus vykstantis pilietiškumo ugdymo projektas, kurio metu ekspedicijos vyksta į lietuvių tremties ir kalinimo vietas, jas tvarko, susitinka su šiose vietose tebegyvenančiais lietuviais, o grįžę į Lietuvą dalinasi emocijomis su Lietuvos ir viso pasaulio bendruomenėmis. Daugiau apie projektą www.misijasibiras.lt.


Visagino savivaldybės administracijos informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта