Birželio 19 dieną Europoje minima vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos diena
Visagine 18 06 2019 734 peržiūros

Birželio 19 dieną Europoje minima vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos diena

Birželio 19 dieną Europoje minima vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos diena. Šiemet pirmą kartą prie šios dienos minėjimo prisideda ir Lietuva.

Visų, besidominčių gyvenamųjų patalpų ir turto apsauga,laukiame 
birželio 19 d. nuo 12.00 iki 16.00 val. UAB Visagino būstas 129 kabinete (įmokų surinkimo kasos) mobiliame informacijos taške. Bendruomenės pareigūnai konsultuos gyventojus turto apsaugos klausimais, dalins prevencinę informaciją, žymės vertingus daiktus (norintys tą padaryti, su savimi turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei registruojamą daiktą).

Taop pat Visagino policijos komisariatas prašo atkreipti dėmesį į 5 būdus apsaugoti savo namus nuo vagysčių:

1. Būkite atsakingi.
Jūsų iniciatyva gali geriausiai apsaugoti namus nuo vagysčių, todėl nedvejokite ir neatidėliokite priimdami svarbius sprendimus.
2. Nepraraskite budrumo socialiniuose tinkluose.
Visada įvertinkite, ar tą informaciją, kurią talpinate socialiniuose tinkluose, turi žinoti aplinkiniai asmenys, kurių galbūt nepažįstate. Netalpinkite informacijos apie artėjančias arba jau vykstančias atostogas, suplanuotus savaitgalius, išvykas ir pan..
3. Apsaugokite savo namus.
Pasirūpinkite, kas niekas į jūsų namus negalėtų patekti be jūsų, įvertinkite durų ir jų užrakto tvirtumą, pasirūpinkite papildoma langų apsauga. Įsitikinkite savo sandėliuko ar garažo saugumu, nepalikite ten vertingų daiktų. Domėkitės naujausiomis turto apsaugos galimybėmis ir priemonėmis.
4. Apdrauskite savo namus ir turtą.
Įvykus vagystei moralinių nuostolių neišvengsite, tačiau materialinius nuostolius jums gali kompensuoti.
5. Pasitelkite saugią kaimynystę.
Bendraukite su kaimynais, perspėkite jos, kad išvykstate atostogauti ir paprašykite, kad jie prisidėtų prie jūsų namų saugumo, surinktų korespondenciją, esančią pašto dėžutėje ar prie durų, o kilus įtarimams dėl besilankančių nepažįstamų asmenų, praneštų pagalbos telefonu 112.


Visagino policijos komisariato informacija

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта