„Brexitas“ kenkia Didžiosios Britanijos finansų sektoriui
Pasaulyje 14 01 2019 708 peržiūros

„Brexitas“ kenkia Didžiosios Britanijos finansų sektoriui

Nežinomybė dėl „Brexito“ ir Jungtinės Karalystės ekonomikos paskatino pirmą Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų sektoriaus paklausos nuosmukį per penkerius metus, rodo verslo grupės CBI ir PwC tyrimas, kurį cituoja „Reuters“.

Be to, pelningumas sektoriuje, kuris surenka daugiausia mokesčių Didžiojoje Britanijoje, per paskutiniuosius tris 2018 metų mėnesius buvo vangus jau trečią ketvirtį iš eilės, rodo pirmadienį paskelbtas tyrimas.

Remiantis 84-rių įmonių apklausa, pirmą šių metų ketvirtį toliau tikimasi paklausos mažėjimo, o pelningumas taip pat turėtų kristi pirmą kartą per trejus metus.

„Makroekonominių veiksnių ir „Brexito“ kurstomos nežinomybės derinys kartu su pasaulinių rinkų nepastovumu atsiliepia Jungtinės Karalystės finansinių paslaugų sektoriui“, - sakė CBI vyriausiasis ekonomistas Rainas Newtonas-Smithas.

„Nuolatinis optimizmo silpnėjimas ir lūkesčių suprastėjimas kelia grėsmę sektoriaus perspektyvoms“, - pridūrė jis.

Tikimasi, kad antradienį Didžiosios Britanijos parlamentas atmes „skyrybų“ su Europos Sąjunga sutartį, o tai padidintų nežinomybę šalies finansų sektoriuje.

Tačiau daugelis bankų, draudikų ir turto valdytojų, kurie naudojasi Didžiąja Britanija kaip savo baze Europos Sąjungoje, atidaro centrus bloke, kad išvengtų išstūmimo iš jo, jeigu Jungtinė Karalystė kovą iš Bendrijos pasitrauktų be susitarimo.

Tyrimas parodė prieštaringą sektoriaus vaizdą, nes draudikų verslo situacija pozityvi, o bankų, statybos bendrovių ir specializuotų skolintojų - prastesnė.

Remiantis tyrimu, investicijų valdytojai „stulbinamai prarado pagreitį“ ir pranešė apie giliausią aktyvumo nuosmukį nuo finansų krizės prieš dešimtmetį.

Dauguma apklaustų investicijų valdymo įmonių mažiau optimistiškai vertino savo artimiausių mėnesių perspektyvas, o užsienio klientų verslas nukentėjo. 

Nepaisant bendro liūdno tono, tikimasi, kad pirmą šių metų ketvirtį finansų sektoriaus darbuotojų skaičius padidės, o ketinimai investuoti iš esmės išliks stabilūs, parodė tyrimas.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта