Buvęs prezidentas G. W. Bushas kritikuoja „sistemingą rasizmą“ JAV
Pasaulyje 03 06 2020 635 peržiūros

Buvęs prezidentas G. W. Bushas kritikuoja „sistemingą rasizmą“ JAV

Po juodaodžio George‘o Floydo mirties ir tada kilusių neramumų buvęs JAV prezidentas George‘as W. Bushas pirmą kartą su žinute kreipėsi į tautą. Raštiškame maždaug puslapio pareiškime jis pavadino rasizmą „grėsme“ JAV vienybei. Jis ir jo žmona yra sukrėsti „brutalaus“ G. Floydo uždusimo bei neteisybės ir baimės, dusinančios šalį.

Anot G. W. Busho, šokiruoja tai, kad jauni juodaodžiai yra engiami ir jaučia grėsmę. Kaip įveikti šį „sistemingą rasizmą“, klausė jis. Reikia gyventi pagal šalies idealus – „pagrindinė tiesa yra ta, kad visi žmonės yra lygūs ir turi Dievo suteiktas teises“, - rašė buvęs Baltųjų rūmų šeimininkas. Tai užuomina į amerikiečių nepriklausomybės deklaraciją. Amerikos didvyriai – jis paminėjo juodaodį pilietinių teisių aktyvistą Martiną Lutherį Kingą – visad buvo vienybės didvyriai.

Daugelis žmonių, anot G. W. Busho, teisėtai abejoja, kad šalyje vyrauja teisingumas. Juodaodžių teisės vis pažeidinėjamos. Kartu eksprezidentas pasisakė prieš smurtines riaušes. „Plėšikavimai nėra išsilaisvinimas, o naikinimas nėra pažanga“, - rašė jis.

G. W. Bushas, kaip ir dabartinis prezidentas Donaldas Trumpas, yra Respublikonų partijos narys. Tačiau jis ne kartą kritikavo D. Trumpo vadovavimą.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта