Byla dėl neteisėto praturtėjimo iškeliavo į teismą
Įvykiai ir kriminalas 26 03 2013 711 peržiūros

Byla dėl neteisėto praturtėjimo iškeliavo į teismą

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą dėl ypatingai daug diskusijų (vertinimų) sukėlusios kriminalizuotos veikos - neteisėto praturtėjimo.:::Ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 (1) str. (dėl neteisėto praturtėjimo) kontroliavo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai, kurie bylą perdavė Vilniaus apylinkės teismui.

Šis į teismą perduotas tyrimas yra tęsinys anksčiau baigto tyrimo dėl muitinės apgaulės, kurios metu du Lietuvos Respublikos piliečiai R. Š. ir A. D., prekiaujantys Gariūnų turgavietėje, išvengė muitinės kontrolės daiktų, kurių vertė siekia 1 mln. litų.

Policijos pareigūnams atliekant kratas jų naudojamame sandėlyje, esančiame Lentvario miestelyje, buvo aptiktas didelis kiekis - daugiau kaip 25 tonos - neteisėtai įvežtų iš Kinijos sportinių drabužių ir sportinės avalynės, taip pat pažymėtų suklastotais „Nike", „Adidas" ir „Puma" prekių ženklais, kurių vertė viršija 5 mln. litų.

Suklastoti sportiniai drabužiai ir sportinė avalynė iš Kinijos į Lietuvą išvengiant muitinės kontrolės atkeliaudavo per Rygos jūrų uostą. Asmenys, organizavę suklastotos sportinės produkcijos įvežimą iš Kinijos, falsifikuotomis prekėmis aprūpindavo ne tik didžiųjų Lietuvos miestų prekyvietes, bet ir kaimyninės Latvijos prekeivius.

Tyrimo metu, analizuojant įtariamųjų pajamas, turtą ir išlaidas, buvo nustatyti kito galimo nusikaltimo - neteisėto praturtėjimo, požymiai. Buvo surastas, nedeklaruotas, vieno iš įtariamųjų R. Š. bei jo sugyventinei N. P. priklausantis nekilnojamasis turtas (apartamentai), kurio vertė viršija pusę milijono litų, esantis Bulgarijos Respublikoje.

Baudžiamojoje byloje, glaudžiai bendradarbiaujant su Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnu (specialistu), konstatuota, kad šis bei ikiteisminio tyrimo metu nustatytas kitas nekilnojamasis turtas (žemė, nebaigtos statybos namas), kurių vertė taip pat viršija pusę milijono litų, buvo įgyti žinant, jog šio nekilnojamo turto įsigijimui R. Š. bei N. P. neturėjo pakankamai pajamų, gautų iš teisėtų šaltinių.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Lietuvos kriminalinės policijos biuras Vyriausybės nutarimu yra paskirtas nacionaline turto susigrąžinimo tarnyba. Be to, biure jau nuo 2003 m. buvo susiklosčiusi teigiama praktika, kuomet tyrėjai dar kriminalinės žvalgybos, o vėliau ikiteisminio tyrimo metu, kartu su Valstybine mokesčių inspekcija, atliko bendrus asmenų finansų tyrimus, kurių metu buvo tikrinamas jų ekonominis potencialas, finansinė, turtinė padėtis.

Lietuvos Respublikos 2010 m. gruodžio 11 d. įstatymu numatyta baudžiamoji atsakomybė dėl neteisėto praturtėjimo (LR BK 189 (1) str.) t.y. tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro informacija

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта