Dėl švytinčios šypsenos žmona savo vyrą įsimylėjo iš naujo
Reklama 10 03 2020 1083 peržiūros

Dėl švytinčios šypsenos žmona savo vyrą įsimylėjo iš naujo

Nedideliame miestelyje už pusšimčio kilometrų nuo Vilniaus su žmona Algimanta gyvenantis pensininkas Jonas Obolevičius pravėręs duris pasitinka plačiai šypsodamasis. Abu sutuoktiniai jau prieš kelerius metus perkopė aštuonias gyvenimo dešimtis, tačiau žiūrint į juos gerą dešimtmetį norisi nubraukti. Ir tai – dėl gražių šypsenų, kurioms pasitikėjimo suteikia lygūs dailiai sutvarkyti dantys.



„Et, ką čia daug pasakosi – pagalvojau, apsisprendžiau, nuvažiavau, susitvarkiau ir gyvenu dabar sau laimingas”, – ranka numojo guvus vyras, paprašytas papasakoti apie sprendimą atkurti dantis. 

Nors apie tokią operaciją galvojo daug metų, tačiau buvęs teisininkas prisipažino, kad vis kas nors sutrukdydavo – tai darbai, tai lėšų stygius.  Kaip ir dauguma J.Obolevičiaus kartos žmonių, jis negalėjo pasigirti stipriais dantimis. 

„Bėdų turėjau nuo pat vaikystės – tai skaudėdavo, tai „prakiurdavo”, – pasakojo jis. – Pamenu, kaip tarnaujant sovietų armijoje man sutaisė tris dantis – iki šiol negaliu pasakyt nieko blogo, tos „karinės” plombos tarnavo ilgai, kitos dažniau išbyrėdavo. Tačiau bėgant metams dantys silpo, trupėjo. O pastarąjį kartą nulūžo tiesiog bevalgant šviežią bandelę!”

Nors abu sutuoktiniai visuomet stengėsi laikytis sveikos gyvensenos ir mitybos, vis dėlto ir vienas, ir kitas dažnai lankydavosi pas stomatologus. „Sunku pasakyti, ar maistas, ar genai, ar dantų higiena tai įtakojo”, – gūžčiojo pečiais garbaus amžiaus žmonės.

Kartą, perskaitęs skelbimą laikraštyje,  J.Obolevičius pasiryžo nuvykti į Vilniaus odontologijos kliniką „Dantų harmonija”, kviečiančią į  konsultaciją.  Jos metu iš gydytojo Mariaus Bučinsko sužinojo apie dantų atkūrimo galimybes, gydymo eigą, galimas rizikas.  Po individualios apžiūros vyras nesunkiai apsisprendė. Buvo sutarta, kad pirmosios procedūros metu, vyrui bus pašalinti likę pažeisti dantys ir įsriegti keli implantai.  

Ar, išgirdęs apie tokią procedūrą, nepabūgote? 

– Kaip sakoma, kad šuo ir kariamas pripranta, taip ir aš per visą savo gyvenimą pripratau prie dantų taisymo, turėjau daug reikalų su stomatologais, dar anais laikais, kai dantis taisydavo su tokiomis „bormašinomis”. Tad dantistų jau seniai nebebijau – vienąsyk tvirtai tam pasiryžau ir pažadą tesėjau.

Per tuos ilgus metus, kai netvarkėte dantų, nepabloginote sveikatos?

– Žinoma, kad taip! Juk be dantų negali  gerai sukramtyt maisto, o tada ir skrandis prasčiau virškina, ir organizmas prasčiau viską įsisavina.

Ar prieš operaciją jums reikėjo papildomų tyrimų?

– Ne, gydytojas tik paklausė, kokius vartoju vaistus ir kaip jaučiuosi.

Jūsų amžius garbingas, ar gydytojai nebandė atkalbėti nuo tokios operacijos baimindamiesi komplikacijų?

– Tikrai ne.  Sakė, kad viskas bus gerai, ir išties – viskas buvo gerai. 

Ar gydymas truko ilgai?

– Ant įsriegtų keturių implantų, tą pačią dieną buvo pritvirtinti laikinieji dantys. O po kelių mėnesių, kai prigijo visi implantai, buvo sudėti kruopščiai pagaminti nauji dantys. Šią procedūrą atliko abiem žandikauliams.

Ar galėtumėte dvejojantiems pasakyti, jog tai tikrai neskausminga procedūra?

– Man tikrai nieko neskaudėjo. Juk gydytojai šiais laikais naudoja ne tik puikią techniką, bet ir efektyvius nuskausminamuosius vaistus. 

Ar šiuolaikinės dantų protezavimo galimybės jus nustebino?

– Kadangi turiu su kuo palyginti – telieka tik nusistebėti šiuolaikinės medicinos stebuklais. Anuomet net ir norint paprasčiausiai užplombuoti dantį pas stomatologą reikėdavo apsilankyti kelis sykius. O čia man visą burną sutvarkė vos ne per vieną dieną! 

Ką galėtumėte patarti savo bendraamžiams?

– Manau, kad mano bendraamžiai jau ir patys išmintingi, gali nusipręsti, kaip jiems gyventi ir kur išleisti santaupas. Tačiau tiems, kurie tūkstančius eurų laiko kojinėse, o patys vaikšto apspurę ir sergantys gailėdami pinigų savo sveikatai gerinti,  kažin, ar padėsiu. Žinoma, tokios dantų atkūrimo procedūros tikrai nėra pigios, tačiau sveikatą tikrai pagerina. Kitas dalykas – baimė. Visi žmonės skirtingi, turi savo charakterius, įsitikinimus. Vieną lengvai įkalbėsi, kitam nors kuolą ant galvos tašyk – nesutiks nei už ką! Nors akivaizdu, kad verta!

Ar dantų atkūrimo kaina nepasirodė per didelė? 

– Manau, kad brangios ne tik medžiagos, medikamentai, bet ir medikų darbas. Tai tikrai ne malkų skaldymas! Esu labai patenkintas gydytojo Mariaus Bučinsko profesionalumu. 

Kaip pasikeitė jūsų gyvenimo kokybė po šios procedūros?

– Galiu valgyti ką noriu ir šypsotis kiek tik noriu! 

Ir kam dabar dažniausiai skiriate savo šypseną? Žmonai?

– Žmonai šypsausi jau šešiasdešimt metų, dabar šypsausi panoms! (Juokiasi.)

Iš jų sulaukiate ir komplimentų?

– Daugiausiai komplimentų sulaukiau iš žmonos – pamačiusi rezultatą ji mane antrąsyk įsimylėjo!

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта