Dėl gatvių pavadinimų keitimo
Visagine 21 06 2024 317 peržiūros

Dėl gatvių pavadinimų keitimo

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (toliau – Centras) 2023 m. lapkričio 10 d. priėmė sprendimus Nr. PA‑4, Nr. P‑14, Nr. P‑15, Nr. NP‑21, Nr. NP‑22, kuriais buvo nuspręsta, kad Kosmoso gatvės ir Taikos pr. pavadinimų pakeisti nereikia, o Tarybų ir Veteranų gatvių pavadinimus pašalinti, Partizanų gatvės pavadinimą pakeisti į Lietuvos partizanų gatvės pavadinimą. Savivaldybė sprendimus iš Centro gavo 2023 m. gruodžio 12 d.

Lietuvos Respublikos draudimo propaguoti totalitarinius, autoritarinius režimus ir jų ideologijas įstatymo (toliau – DPTARIĮ) 4 straipsnio 8 dalies 1 punkte nustatyta, kad Centro generalinis direktorius, gavęs Viešųjų objektų atitikties totalitarinių, autoritarinių režimų ir jų ideologijų propagavimo juose draudimui vertinimo tarpinstitucinės komisijos (toliau – Komisija) išvadą, ne vėliau kaip 5 darbo dienas priima vieną iš šių sprendimų: 1) pašalinti viešąjį objektą dėl neatitikties šio įstatymo 3 straipsnio nuostatoms arba pakeisti viešąjį objektą, jeigu jo sudedamąją dalį, savybes, pavadinimą ar kitą elementą, neatitinkančius šio įstatymo 3 straipsnio nuostatų, galima pašalinti nepažeidžiant objekto paskirties ir naudojimo tikslo.

Atkreipiu dėmesį, kad Komisija nustatė, kad nėra pagrindo pakeisti ar pašalinti viešąjį objektą – Kosmoso, Partizanų ir Veteranų gatvių bei Taikos pr. pavadinimus, o Tarybų gatvės pavadinimas turi būti pakeistas.

Skundas buvo pateiktas Regionų administracinio teismo Panevėžio rūmams, bylą išnagrinėjo Regionų administracinio teismo Kauno rūmų kolegija. Teismo sprendimas priimtas 2024 m. gegužės 30 d. Minėtu sprendimu nutarta, kad Veteranų ir Partizanų gatvių pavadinimų keisti nereikia, o skundo dalies dėl Tarybų gatvės pavadinimo – netenkinti (gatvės pavadinimą reikės keisti).

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas per 30 kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos (t. y. paskutinė diena apskundimui yra š. m. liepos 1 d.).

Birželio 20 dieną vykusiame Visagino savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstomas šio teismo sprendimo apskundimo klausimas.

LEXLITA - teisinių paslaugų tarnyba Visagine
LEXLITA - teisinių paslaugų tarnyba Visagine

Teisinės paslaugos įvairiais klausimais

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта