Dėl pandemijos milijonai vaikų nebuvo paskiepyti nuo kitų infekcinių ligų
Mokslas ir sveikata 15 07 2021 925 peržiūros

Dėl pandemijos milijonai vaikų nebuvo paskiepyti nuo kitų infekcinių ligų

Dėl koronaviruso pandemijos milijonai pasaulio vaikų nebuvo paskiepyti nuo kitų infekcinių ligų.

Skaičius vaikų, kurie negavo nė vienos vakcinos dozės nuo tokių ligų, kaip difterija, stabligė ar kokliušas, 2020 metais išaugo 3,5 mln. iki daugiau kaip 17 mln., ketvirtadienį Ženevoje pranešė JT organizacijos. Be to, padaugėjo atvejų, kai buvo praleista būtina antra vakcinos dozė.

Lėšos ir personalas tokiems įprastiems skiepams daug kur buvo nukreiptos kovai su pandemija, pareiškė JT Vaikų fondas (UNICEF) ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Be to, tėvai susidūrė su uždarytomis sveikatos įstaigomis. Kai kurie vengė skiepyti savo vaikus baimindamiesi, kad jie gali užsikrėsti koronavirusu. Dar viena priežastis, organizacijų duomenimis, buvo judėjimo ribojimai.

Ypač smarkiai įprastos vakcinacijos rodikliai traukėsi Vidurio Rytuose ir Šiaurės Afrikoje, taip pat Pietryčių Azijoje ir Indijos subkontinente. Mažėjantys skaičiai stebėti ir Lotynų Amerikoje.

Tiesa, čia neigiamos tendencijos fiksuotos dar prieš pandemiją. Europoje, Afrikoje ir Rytų Azijoje padėtis liko santykinai stabili.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Didėjant neapsaugotų vaikų skaičiui, didėja ir tokių ligų, kaip tymai ar poliomielitas, protrūkių rizika. Todėl esą būtina atlikti pradelstus skiepijimus.

 

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта