Dėl vaikų lytinio išnaudojimo kaltu pripažintas australų kardinolas
Įvykiai ir kriminalas 26 02 2019 850 peržiūros

Dėl vaikų lytinio išnaudojimo kaltu pripažintas australų kardinolas

Dėl vaikų lytinio išnaudojimo kaltu pripažintas Australijos kardinolas ir Vatikano finansų vadovas George'as Pellas, antradienį pranešė Australijos Melburno miesto teismo atstovai.

77-erių dvasininkas pripažintas kaltu dešimtajame dešimtmetyje Šv. Patriko katedroje seksualiai išnaudojęs du choristus berniukus. Aukoms tada buvo 12 ir 13 metų. Nusikaltimai įvykdyti 1996 ir 1997 metais, kai G. Pellas tapo Melburno arkivyskupu.

G. Pellas yra aukščiausio rango katalikų dvasininkas, nuteistas dėl vaikų lytinio išnaudojimo. Bausmės dydis kol kas nepaskelbtas. G. Pellui gresia iki 50 metų kalėjimo. Per savo advokatus jis antradienį dar kartą visus kaltinimus atmetė.

G. Pello advokatas nuosprendį ketina skųsti. Nuosprendis dvasininkui buvo priimtas jau gruodį, tačiau teismo nurodymu iki šiol neviešintas.

Sprendimas verdiktą laikyti paslaptyje susijęs su dar vienu planuotu procesu prieš G. Pellą, kad jam nebūtų daroma įtaka. Antradienį prokuratūrai nusprendus antrojo proceso nevykdyti, atšauktas sprendimas slėpti nuosprendį.

G. Pellas antradienį dalyvavo posėdyje dėl galimo antro proceso. Jam paliekant teismo pastatą, kai kurie demonstrantai rėkė „monstras“ ir „supūk pragare“. Viena vyras, kuris pats buvo seksualiai išnaudojamas, kai buvo vaikas, nuosprendį kardinolui pavadino stebuklu.

Iš dviejų spėjamų dvasininko aukų vienas 2014-aisiais mirė. Kitas antradienį raštu pareiškė, kad jam ši byla „dar nebaigta“.

G. Pello pripažinimas kaltu yra dar vienas smūgis Katalikų bažnyčiai. Kardinolas ilgą laiką buvo vienas įtakingiausių katalikų dvasininkų. 2003-aisiais jis buvo paskirtas į kardinolų kolegiją, kuri, be kita ko, renka popiežių.

2014-aisiais popiežius Pranciškus paskyrė G. Pellą Vatikano finansų vadovu. Dėl kaltinimų vaikų išnaudojimu jis jau kurį laiką šių pareigų nevykdo. G. Pellas priklausė ir vadinamajai C9 kardinolų tarybai - popiežiaus Pranciškaus patarėjų institucijai. Pernai jis iš jos pašalintas.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта