Dėmesio! Tai pamatę gamtoje, jokiu būdų nelieskite
Visagine 25 04 2019 880 peržiūros

Dėmesio! Tai pamatę gamtoje, jokiu būdų nelieskite

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai įspėja aplinką tvarkančius ar gamtoje iškylaujančius gyventojus neliesti jaukų su pasiutligės vakcina. 
Nuo š. m. balandžio 11 d. Lietuvoje Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pradėjo vykdyti laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės. Laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės planuojama baigti gegužės pabaigoje. 

Jaukai su vakcina mėtomi iš orlaivių pasienyje su kaimyninėmis šalimis: Lenkija, Baltarusija ir dalyje Latvijos pasienio (ties Rokiškio ir Zarasų rajonų). Laukinių gyvūnų vakcinacijai naudojami jaukai su gyva peroraline vakcina „Lysvulpen“, vakcinos aprašą galima rasti VMVT interneto svetainėje.

Atkreipiame dėmesį, jog radus jaukų – jų negalima liesti. Jeigu asmuo turėjo sąlytį su jauku, būtina nedelsiant kreiptis į gydymo įstaigą. Gydytojasįvertinęs galimą užsikrėtimo riziką, spręs dėl asmens skiepijimo nuo pasiutligės. Jeigu jaukai aptinkami prie gyvenamųjų namų, apie tai būtina pranešti teritorinei VMVT.

Plačiau apie pasiutligę skaitykite čia.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта