Džiugu pranešti, kad Visaginas tampa vis draugiškesnis gyvūnams miestas
Visagine 13 04 2021 973 peržiūros

Džiugu pranešti, kad Visaginas tampa vis draugiškesnis gyvūnams miestas

Gyvūnų laikymo Visagino savivaldybės teritorijoje taisyklės, patvirtintos Visagino savivaldybės administracijos direktoriaus 2013 m. liepos 31 d. įsakymu Nr. ĮV-866 „Dėl Gyvūnų laikymo Visagino savivaldybės teritorijoje taisyklių patvirtinimo“, kurių 2 priede buvo nurodytos vietos, kur turi būti vedžiojami šunys, neteko galios ir 2019 m. liepos 25 d. įsakymu Nr. ĮV-E-198 „Dėl gyvūnų laikymo Visagino savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių patvirtinimo“  patvirtinta nauja minėtų taisyklų redakcija.

Šiuo metu Visagine nėra nurodomos vietos, kur turi būti vedžiojami šunys, tačiau remiantis taisyklių 5.1 ir 5.2 papunkčiais asmenims draudžiama vestis, neštis, eiti su gyvūnais ar juos su savimi turėti teritorijose, patalpose ir kitose vietose, pažymėtose draudžiamuoju ženklu; vedžioti gyvūnus arba leisti jų vedžiojamiems gyvūnams eiti į vaikų žaidimo aikšteles.

Pagal Taisyklių 39 punktą šunis rekomenduojama vedžioti Visagino savivaldybės administracijos įrengtose gyvūnų vedžiojimo aikštelėse, jei jų nėra – laukymėse, parkų pakraščiuose, kitose rečiau žmonių lankomose vietose.

Pavojingi ir koviniai šunys bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnai bendrojo naudojimo patalpose, viešojoje vietoje vedami laikant už pavadėlio ir su antsnukiu. Kiti šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešojoje vietoje vedami laikant už pavadėlio ir su antsnukiu ar be jo. Jei vedžiojant (vedant) šunis šalia yra žmonių ar gyvūnų, pavadėlis turi būti sutrumpinamas tiek, kad šunys negalėtų pasiekti žmonių ar gyvūnų ir nekeltų jiems grėsmės.

Šunų laikytojai, vaikščiodami su savo gyvūnais augintiniais viešojoje vietoje, įskaitant gatves, neturi leisti jiems šlapintis ant pastatų, laikinų statinių, skulptūrų, aplinkos meno kūrinių, tuštintis ir šlapintis gėlynuose.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Likusius ženklus „Šunų vedžiojimo vieta“, „Draudžiama vedžioti šunis“ planuojama nuimti š. m. balandžio pabaigoje.

Atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, kad gyvūnų laikytojai, įskaitant Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatyme nustatytas pareigas, turi užtikrinti, kad:

  1. viešojoje vietoje jų vedami, nešami ar kitaip naudojami gyvūnai nekeltų grėsmės kitiems asmenims, gyvūnams, jų sveikatai, gyvybei ir asmenų, valstybės ar savivaldybių turtui;
  2. gyvūnams išsituštinus ar kitaip priteršus viešojoje vietoje, dviejų butų ar daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpose ar kito asmens žemės valdoje, nedelsiant surinkti gyvūnų ekskrementus ar kitus teršalus (Taisyklių 4.3 ir 4.4 papunkčiai).

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта