D. Trumpas žada sklandų valdžios perdavimą J. Bidenui sausio 20 d.
Pasaulyje 07 01 2021 559 peržiūros

D. Trumpas žada sklandų valdžios perdavimą J. Bidenui sausio 20 d.

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagaliau pareiškė, kad sausio 20 d. taikiai pasitrauks iš prezidento posto, ir pažadėjo „sklandų valdžios perdavimą“ Joe Bidenui.

„Nors visiškai nesutinku su rinkimų rezultatai ir faktai tai patvirtina, sausio 20 d. įvyks sklandus valdžios perdavimas“, – sakoma D. Trumpo pranešime, paskelbtame netrukus po to, kai JAV Kongresas formaliai patvirtino J. Bideno pergalę.

„Nors tai žymi didingiausios pirmosios kadencijos per visą JAV prezidentavimo istoriją pabaigą, tačiau tai yra tik mūsų kovos padaryti Ameriką vėl didžią pradžia“, – pridūrė jis, tuo užsimindamas apie galimą kandidatavimą 2024 m. rinkimuose.

Oficialiai J. Bideno pergalė paskelbta, kai Kongreso patvirtintų rinkikų balsų skaičius viršijo 270.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Bendra Kongreso rūmų sesija buvo nutraukta prieš kelias valandas, kai Donaldo Trumpo šalininkai sukėlė riaušes ir įsiveržė į Kapitolijaus pastatą, o parlamentarai buvo evakuoti.

Tvirtinimo procesą kiek užlaikė ir dalis respublikonų, kurie bandė užginčyti rinkikų balsų tvirtinimą kai kuriose valstijose. Visi tokie bandymai buvo atmesti.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта