D. Trumpas apkaltos tyrimo procesą pavadino „perversmu“
Pasaulyje 02 10 2019 584 peržiūros

D. Trumpas apkaltos tyrimo procesą pavadino „perversmu“

Donaldas Trumpas antradienį pasmerkė apkaltos tyrimą ir situaciją pavadino organizuojamu „valstybės perversmu“. Pasipiktinimą dėl tyrimo išsakė ir prezidento administracijos atstovai.

D. Trumpo komentarai pasirodė po to, kai valstybės sekretorius Mike'as Pompeo prisiekė neleisti penkiems Valstybės departamento pareigūnams duoti parodymų arba šį liudijimo procesą smarkiai vilkinti. Tyrimu yra tikrinami D. Trumpui mesti kaltinimai piknaudžiavimu galia, siekiant apjuodinti varžovą 2020 metų prezidento rinkimuose Joe'ą Bideną.

D. Trumpas pokalbio telefonu su Ukrainos prezidentu metu galimai spaudė Volodymyrą Zelenskį, reikalaudamas, kad šis surengtų tyrimą dėl esą korupcinės J. Bideno ir jo sūnaus veiklos Ukrainoje.

„Kiekvieną dieną sužinau vis daugiau – po truputį prieinu išvadą, kad tai, kas vyksta, yra ne apkalta, tai – perversmas, – tviterio paskyroje rašė D. Trumpas. – Perversmu siekiama atimti galią iš tautos, atimti jų balsą, jų laisves, jų Antrąją pataisą, religiją, karines pajėgas, valstybę juosiančią Sieną ir Dievo žmonėms suteiktas teises.“

Kiek anksčiau M. Pompeo koneveikė tris apkaltos tyrimą atliekančius demokratus, Atstovų rūmų komitetų pirmininkus, „bandymu gąsdinti, įbauginti ir netinkamai elgtis su nusipelniusiais Valstybės departamento specialistais“.

Tuo tarpu demokratai JAV valstybės sekretorių apkaltino trukdymu tyrimui, proceso vilkinimu ir, pasak žiniasklaidos pranešimų, suplanavo dar mažiausiai du interviu su diplomatais, kurie yra tiesiogiai susiję su Ukrainos problema.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта