D. Trumpas blokuoja tyrimą dėl Kapitolijaus šturmo
Pasaulyje 19 10 2021 533 peržiūros

D. Trumpas blokuoja tyrimą dėl Kapitolijaus šturmo

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas imasi teisinių veiksmų, kad nebūtų išduoti dokumentai, susiję su Kapitolijaus šturmu. Jis kreipėsi į teismą, kad dokumentai iš nacionalinio archyvo nebūtų perduoti parlamentinam tyrimo komitetui. „Komiteto prašymas (perduoti dokumentus) prilygsta piktavališkam, neteisėtam šnipinėjimui“, - sakoma Vašingtono teismui pateiktame ieškinyje. Prieš D. Trumpą nukreiptas tyrimas esą yra „antikonstitucinis“.

Buvęs prezidentas remiasi vadinamąja vykdomosios valdžios privilegija. Ji leidžia prezidentui tam tikrus dokumentus išsaugoti paslaptyje.

Vis dėlto teisės ekspertai nėra vieningos nuomonės, ar tokia privilegija galioja ir buvusiam prezidentui. Nors D. Trumpo pralaimėjimas teisme tikėtinas, ieškinys gali smarkiai užvilkinti Kongreso tyrimo komiteto darbą.

Radikalūs D. Trumpo šalininkai sausį šturmavo Kapitolijų, kai čia turėjo būti tvirtinama prezidento Joe Bideno pergalė lapkričio 3 dieną vykusiuose rinkimuose. Tada žuvo penki žmonės.

J. Bideno demokratų kontroliuojami Atstovų rūmai įsteigė tyrimo komitetą, kad atskleistų Kapitolijaus šturmo priežastis. J. Bidenas sutiko, kad nacionalinis archyvas perduotų dokumentus, įskaitant posėdžių protokolus, elektroninius laiškus ir pranešimus iš paskutiniųjų D. Trumpo kadencijos savaičių.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

D. Trumpas iki šiandien nepripažino savo pralaimėjimo J. Bidenui. Jis ir toliau melagingai tvirtina, kad pralaimėjo rinkimus tik dėl plataus masto sukčiavimo.

EFP-ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта