D. Trumpas: jie norėjo, kad mes atšauktume visas sankcijas, bet mes to pažadėti negalėjome
Pasaulyje 28 02 2019 713 peržiūros

D. Trumpas: jie norėjo, kad mes atšauktume visas sankcijas, bet mes to pažadėti negalėjome

JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas baigėsi nepasiekus susitarimo. JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim jong-unas per dvi dienas trukusius pokalbius „susitarimo nepasiekė“, pranešė Baltieji rūmai.

D. Trumpas po to vienas surengė spaudos konferenciją. Čia jis apie Kim jong-uną sakė: „Jis turi stiprų charakterį, ir mūsų santykiai taip pat yra labai stiprūs“. Komentuodamas susitikimą, D. Trumpas teigė: „Jie norėjo, kad mes atšauktume sankcijas, ir beje - visas sankcijas. O to mes negalėjome pažadėti. Jie jau buvo pasirengę atsisakyti branduolinių ginklų iki tam tikro taško, tačiau ir čia mums nepavyko susitarti“.

D. Trumpas sakė, kad buvo „keli variantai“, tačiau JAV „nusprendė nė vienu variantu nepasinaudoti ir pradžioje palaukti, kaip viskas klostysis toliau“. Tačiau jis „toliau liks labai draugiškas“ su Šiaurės Korėja. „Mes visad pabrėžėme, kad Šiaurės Korėja turi neįtikėtiną potencialą“, - kalbėjo. D. Trumpas.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pridūrė: „Prezidentas D. Trumpas ir pirmininkas Kimas pasakė: „Iki šiol mes daug pasiekėme, tačiau šiandien toliau nejudame, todėl kol kas skirstykimės“.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта