D. Trumpas pavadino savo vizitą į Japoniją labai sėkmingu
Pasaulyje 29 05 2019 636 peržiūros

D. Trumpas pavadino savo vizitą į Japoniją labai sėkmingu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad antradienį pasibaigęs jo vizitas į Japoniją buvo labai sėkmingas.

„Grįžau iš labai sėkmingos kelionės į Japoniją. Pasiekta didelė pažanga daugelyje sričių. Didi šalis su nuostabiu lyderiu – ministru pirmininku Shinzu Abe!“ – parašė tviteryje Baltųjų rūmų šeimininkas.

Antradienį D. Trumpas kartu su premjeru Shinzu Abe apsilankė viename didžiausių Japonijos karinių jūrų pajėgų laivų – lėktuvnešyje „Kaga“ – Jokosukos bazėje prie Tokijo įlankos žiočių. Dviejų šalių lyderiai pabrėžė, kad Vašingtono ir Tokijo karinė sąjunga dabar yra tvirta kaip niekada anksčiau. D. Trumpas taip pat bendravo su Amerikos kariškiais JAV karinių oro pajėgų universaliame desanto laive „Wasp“ Jokosukos bazėje.

Pirmadienį D. Trumpas susitiko su naujuoju Japonijos imperatoriumi Naruhitu ir tapo pirmuoju užsienio šalies lyderiu, kuriam monarchas paskyrė audienciją. Kaip ne kartą pabrėžė pats JAV prezidentas, susitikimas su imperatoriumi buvo svarbiausias jo valstybinio vizito į Japoniją programos punktas.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта