D. Trumpas pirmasis iš užsienio šalių lyderių susitiks su naujuoju Japonijos imperatoriumi
Pasaulyje 19 04 2019 655 peržiūros

D. Trumpas pirmasis iš užsienio šalių lyderių susitiks su naujuoju Japonijos imperatoriumi

JAV prezidentas Donaldas Trumpas gegužės 25-28 dienomis lankysis Japonijoje, praneša leidinys „The Mainichi“, remdamasis aukštu Japonijos vyriausybės atstovu. Pasak jo, Baltųjų rūmų šeimininkas bus pirmasis užsienio lyderis, kuris susitiks su princu Naruhitu po to, kai šis gegužės 1-ąją įžengs į sostą.

Be derybų su Japonijos ministru pirmininku Shinzu Abe, D. Trumpas svarsto galimybę stebėti sumo imtynininkų kovas ir apžiūrėti „Izumo“ klasės eskadrinį minininką.

Apie numatomą vizitą pranešė ir Baltieji rūmai.

„Valstybinis vizitas sustiprins glaudžius amerikiečių ir japonų tautų ryšius ir pademonstruos mūsų sąjungos ir partnerystės svarbą“, - sakoma pranešime.

JAV administracija taip pat patvirtino žiniasklaidos informaciją apie numatomą Japonijos premjero Sh. Abės vizitą į Vašingtoną, kuris bus surengtas šių metų balandžio 26-27 dienomis.

Anksčiau laikraštis „The Mainichi“, remdamasis savo šaltiniais, rašė, kad Sh. Abė ir D. Trumpas ves derybas balandžio 26 d. Vašingtone.

Pasak leidinio šaltinių, Sh. Abė ir D. Trumpas tikriausiai patvirtins, kaip svarbu griežtai taikyti JT sankcijas Šiaurės Korėjai, kad komunistinė šalis būtų priversta imtis visiškos denuklearizacijos.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта