D. Trumpas teigia pradėsiąs perkelti milijonus nelegalių migrantų
Pasaulyje 18 06 2019 669 peržiūros

D. Trumpas teigia pradėsiąs perkelti milijonus nelegalių migrantų

„Kitą savaitę agentūra ICE („Immigration and Customs Enforcement“) pradės į JAV patekusių nelegalių migrantų perkėlimo darbus. Iš šalies migrantai bus perkelti taip pat greitai, kaip į ją ir pateko“, – tviteryje rašė D. Trumpas.

Jis taip pat informavo, kad „Gvatemala yra pasiruošusi pasirašyti saugų trečiosios šalies susitarimą“. Pagal šį paktą į Gvatemalos teritoriją įžengsiantys migrantai turės kreiptis dėl pabėgėlio statuso būtent Gvatemaloje, o ne JAV.

Šiuo metu migrantų iš Gvatemalos ir kitų skurdžių Vidurio Amerikos šalių JAV sulaukia vis daugiau. Atvykėlių bangos mastas jau peraugo JAV galimybes visiems suteikti laikiną pastogę. D. Trumpas tai pavadino „invazija“, kovą su nelegaliais migrantais prezidentas laikė pagrindiniu kampanijos ir valdymo punktu.

Pirmadienį D. Trumpas pažadėjo, kad Salvadorui, Gvatemalai ir Hondūrui daugiau nebeteiks jokios pagalbos, kol šie nesiims konkrečių veiksmų, kad užkirstų kelią migrantams be dokumentų pasiekti JAV.



Apskaičiuota, kad JAV gyvena apie 12 milijonų nelegalių imigrantų, daugiausiai jų iš Meksikos ir Vidurio Amerikos.

Pagal šio mėnesio pradžioje JAV pasirašytą susitarimą su Meksika, pastaroji įsipareigojo aprūpinti prieglobsčio ieškančius Vidurio Amerikos migrantus tol, kol šių bylos bus sprendžiamos JAV teismuose. Meksika taip pat įsipareigojo siųsti nacionalinės apsaugos pajėgas, kad šios saugotų JAV sienas ir neleistų jų kirsti nelegaliems imigrantams iš Vidurio Amerikos. Susitarimą su Meksika JAV pavyko pasiekti dėl to, kad šis leido išvengti D. Trumpo žadėtų Meksikos į JAV importuojamų prekių mokesčio.

JAV žmogaus teisių grupė „Human Rights First“ teigė, kad JAV prielaida, jog Gvatemala bus pajėgi apsaugoti pabėgėlius, yra juokinga. Pačią Gvatemalą nuolatos palieka nuo smurto bėgantys piliečiai.



ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта