D. Trumpui sumažinus tarifų Meksikai keliamą grėsmę, akcijų vertė Azijos rinkose padidėjo
Pasaulyje 10 06 2019 583 peržiūros

D. Trumpui sumažinus tarifų Meksikai keliamą grėsmę, akcijų vertė Azijos rinkose padidėjo

Akcijų vertė Azijos rinkose pirmadienį pakilo, o Meksikos pesas sustiprėjo daugiau negu 2 proc. po to, kai Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas sušvelnino grasinimus Meksikai dėl tarifų, o silpni JAV darbo rinkos duomenys sumažino tikimybę, kad Federalinis atsargų bankas (FED) kitą mėnesį apkarpys palūkanų normas.

Spekuliacijos dėl skolinimosi kainų sumažinimo paskatino JAV dolerio atsigavimą, o svarą toliau veikė užsitęsusi nežinomybė dėl „Brexito“.

Prekeiviai atsikvėpė, kai penktadienį Šiaurės Amerikos šalys pasiekė paskutinės minutės susitarimą dėl imigracijos, kuriuo buvo išvengta 5 proc. tarifų įvedimo Meksikos importui.

Tačiau analitikai pažymėjo, kad, nors susitarimas yra gera naujiena, aklavietė Kinijos ir Jungtinių Valstijų santykiuose išlieka, o daugelio rinkos dalyvių akys krypsta į galimą D. Trumpo ir Kinijos vadovo Xi Jinpingo susitikimą, kuris numatomas Japonijoje jau šį mėnesį.

Akcijų vertė regiono rinkose pirmadienį gerokai išaugo. Honkongo akcijų indeksas šoktelėjo 2 proc. Šanchajaus indeksas pakilo 0,6 proc. Tokijo akcijų indeksas rytinę prekybą baigė daugiau negu 2 proc. augimu.

Singapūro indeksas augo 0,9 proc. Seulo akcijų indeksas savo vertę padidino 0,7 proc. Taipėjaus indeksas ūgtelėjo 1,2 proc. Džakartos akcijų indeksas padidėjo 1,4 proc. Velingtono ir Manilos indeksai šiek tiek sumažėjo.

Praėjusį mėnesį JAV ekonomika sukūrė mažiau darbo vietų, negu buvo prognozuota, o darbo užmokesčio augimas sustojo, atspindėdamas didžiausios pasaulio ekonomikos lėtėjimą.

Tuo metu naftos kainos pratęsė penktadienio augimą, prie kurio prisidėjo Saudo Arabijos ir Rusijos pranešimas, kad jos toliau tęs gavybos apkarpymus.

Tačiau analitikai įspėjo, kad Kinijos ir Jungtinių Valstijų prekybos karas ir nerimas dėl silpnėjančios paklausos išlaikys tolesnį spaudimą naftos kainoms.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта