Daugėja su technologijų perdavimu Kinijai susijusių problemų
Verslas ir ekonomika 20 05 2019 1215 peržiūros

Daugėja su technologijų perdavimu Kinijai susijusių problemų

Daugėja atvejų, kai Europos firmos yra priverstos perduoti technologijas Kinijai, nors Pekinas teigia, kad ši problema neegzistuoja.

Kinijos prekybos partnerės ilgai skundėsi dėl to, kad jų įmonės dažnai turėdavo perduoti svarbias technologijas mainais už prieigą prie antros pagal dydį pasaulio ekonomikos.

Su šia problema susiję Jungtinių Valstijų ir Kinijos reikalavimai yra itin reikšmingi tebesitęsiančiame abiejų šalių prekybos kare, kurio metu ekonomikos milžinės įvedė tarifus milijardų dolerių vertės viena kitos prekėms.

Be to, Pekinas spaudžia Europos Sąjungą paremti Kiniją kovoje prieš JAV prezidento Donaldo Trumpo prekybos politiką.

Bendrija taip pat yra gerokai sutrikusi dėl lėto Kinijos ekonomikos atsivėrimo tempo. Vis dėlto Europos pareigūnai sako, kad tarifų taikymo jie nelaiko tinkamu sprendimu.

Anksčiau šį mėnesį D. Trumpas pakėlė tarifus 200 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos importui nuo 10 proc. iki 25 proc. Jo teigimu, tokios priemonės verčia kompanijas perkelti gamybą iš Kinijos į Vietnamą ir kitas Azijos šalis. Tuo metu Kinijos vyriausybė žada tęsti reformas ir tolesnį šalies rinkos atsivėrimą.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта