Didžioji Britanija: durys „Brexito“ susitarimui išlieka atviros
Pasaulyje 19 10 2020 643 peržiūros

Didžioji Britanija: durys „Brexito“ susitarimui išlieka atviros

Didžioji Britanija, nepaisant dabartinės aklavietės, vis dar nori sudaryti sandorį dėl ateities santykių su ES, sakė vienas aukšto rango vyriausybės ministras, pirmadienį įvyksiant naujoms abiejų pusių diskusijoms.

Didžioji Britanija sandorį norėjo sudaryti iki ES viršūnių susitikimo pabaigos, o ministras pirmininkas Borisas Johnsonas buvo pareiškęs esąs pasirengęs atsitraukti ir ruoštis be sutarties užbaigti penkių dešimtmečių trukmės narystę ES.

Tačiau aukšto rango ministras Michaelas Gove'as sekmadienį sakė vis dar tikintis, kad susitarimas bus sudarytas, televizijai teigdamas, jog, jei ES pakeis savo poziciją, durys sandoriui išliks „atviros“.

Abi pusės nesutaria dėl sąžiningų konkurencijos taisyklių, kaip šių taisyklių būtų laikomasi ir kokią prieigą prie JK vandenų turėtų ES žvejai.

Didžioji Britanija norėtų užsitikrinti savo vandenų suverenitetą ir pageidautų, kad ES neturėtų teisinės dvišalio sandorio priežiūros. Šalis verčiau norėtų paprasto prekybos sandorio, panašaus į tą, kurį sudarė su Kanada.

Tačiau ES savo ruožtu teigia, kad Didžiosios Britanijos situacija visiškai skiriasi nuo Kanados.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Noriu susitarimo, – kanalui „Sky News“ sakė M. Gove'as. – Noriu, kad toks (sandoris) būtų sudarytas, tačiau tam, jog tai įvyktų, reikia abiejų pusių kompromiso.“

„ES kol kas to nedaro“, – sakė jis, pridurdamas, kad Briuselis nerodo ryžto pasiekti susitarimą.

Pasak Europos Komisijos (ES), pirmadienį tolesnių derybų struktūrai aptarti susitiks vyriausiasis ES derybininkas Michelis Barnier ir jo britų kolega Davidas Frostas.

Tądien taip pat numatomas M. Gove‘o susitikimas su EK viceprezidentu Marošu Sefčovičiumi dėl JK išstojimo sutarties įgyvendinimo.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта