Didžiosios Europos valstybės: „Huawei“ 5G ryšio įranga - saugi naudoti
Pasaulyje 12 02 2019 965 peržiūros

Didžiosios Europos valstybės: „Huawei“ 5G ryšio įranga - saugi naudoti

JAV pasigirdę kaltinimai dėl neva nesaugios „Huawei“ 5G ryšio įrangos nėra tikslūs - tą patvirtino didžiosios Europos valstybės Italija, Prancūzija bei Vokietija, teigiama bendrovės atstovų pranešime. Šių šalių vyriausybių atstovai praėjusią savaitę užtikrino, kad visa šiuo metu rinkai tiekiama 5G įranga yra saugi ir jokioms įmonėms nebus taikomi konkurencijos ribojimai. 

Bendrovės atstovų teigimu, ketinimai apriboti kai kurių 5G ryšio įrangos tiekėjų veiklą pasigirdo pasklidus gandams apie neva nesaugią įrangą, kurioje paliktos informaciją trečiosioms šalims nutekinančios vadinamosios galinės durys (angl. „backdoor“). Daugiausia gandų buvo nukreipta į didžiausią telekomunikacijos įrangos tiekėją visame pasaulyje - „Huawei“.

Kaip teigia bendrovė, atlikus daugybę tiek ryšio operatorių, tiek vyriausybių inicijuotų nepriklausomų tyrimų, nustatyta, kad šiuo metu naudojama 5G įranga yra visiškai saugi ir neperduoda jokios informacijos trečiosioms šalims.

ELTA primena, kad įspėjamieji signalai apie Kinijos telekomunikacijų milžino „Huawei“ galimai keliamą grėsmę pasigirdo dar praėjusiais metais. 

Šių metų vasario pradžioje Jungtinių Valstijų pareigūnai vyko į daugelį Europos šalių įspėti apie saugumo grėsmes, kurias kelia Kinijos telekomunikacijų milžinas „Huawei. Vašingtonas „Huawei“ klausimą laikė itin skubiu, nes Europos Sąjungos šalys kaip tik ruošėsi diegti 5G mobilųjį ryšį, kuris leidžia susijungti nedelsiant, suteikia galimybę perduoti didžiulius kiekius duomenų ir padeda pamatus ateities technologijoms.

JAV diplomatų teigimu, bendradarbiavimas su nepatikimais tiekėjais, kaip „Huawei“ ar ZTE, gali turėti pasekmių šalių nacionaliniams saugumui - esą „Huawei„ir kitos Kinijos įmonės gali daryti žalą intelektinės nuosavybės apsaugai, privatumui ir žmogaus teisių apsaugai.

Tuo metu Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis yra sakęs, kad dėl kompanijos ,,Huawei“ technologijų grėsmės nacionaliniam saugumui pradėtas tyrimas, bet kol kas faktinių duomenų uždrausti šias technologijas Lietuvoje nėra.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта