„Diskusijų erdvė“ pakvietė diskusijoms
Visagine 03 11 2021 415 peržiūros

„Diskusijų erdvė“ pakvietė diskusijoms

Spalio 29 d. Visagino socialinių paslaugų centro Bendruomenių skyriaus filialo pastatas (Vilties g. 1), kuriame įsikūręs Visagino trečiojo amžiaus universitetas (toliau – Visagino TAU) ir dar kelios senjorus vienijančios visuomeninės organizacijos, šurmuliavo nuo 7 val. ryto. Buvo rengiamasi net keliems šią dieną vyksiantiems įvykiams. Vienas iš jų – „Diskusijų erdvės“ pristatymas visuomenei. Tai viena iš Aktyvių piliečių fondo finansuojamo projekto „Visaginas – draugiškas senjorams miestas“ numatytų veiklų. Visagino TAU ir projekto partneris VšĮ Visagino bendruomenės fondas pakvietė atstovus iš savivaldybės teritorijoje senjorus vienijančių ir jų interesams atstovaujančių visuomeninių organizacijų, raštu deklaravusių bendrą siekį jungti pastangas efektyvesniam tikslinės grupės interesų atstovavimui, Visagino savivaldos institucijų vadovus, savivaldybės administracijos socialinės srities padalinio vedėją, vietos ir regiono žiniasklaidos atstovus. Dalyvavo svečiai iš Nacionalinės trečiojo amžiaus universitetų asociacijos.

„Diskusijų erdvė“ – tai Vilties g. 1 pastate esančios atviros, visai bendruomenei prieinamos patalpos, kuriose formuojasi Visagino senjorų bendruomenės žmonėms patraukli, įtrauki diskusijoms, aktualiems pokalbiams, periodiniams susitikimams vieta. Projekto komanda nuoširdžiai tiki, kad taip ir bus.

Projekto dėka patalpose atsirado naujos, lankytojams saugios ir patogios įvairaus aukščio kėdės, reguliuojamo aukščio stalai. Baldai buvo renkami galvojant apie ne tik skirtingus susitikimų, renginių formatus, bet ir jų dalyvių poreikius. Tam, kad ir projektui pasibaigus turėtume aprūpintą erdvę, buvo įsigyta indų, termosų ir kitų priemonių, kurios galbūt verslo įmonėms ar biudžetinėms įstaigoms atrodytų smulkmenomis, tačiau visuomeninėms organizacijoms, vienijančioms socialiai jautrią gyventojų grupę, tai didžiulis dalykas, kuriantis kokybišką aplinką veiklai. Beje, „Diskusijų erdvė“ turi ir lauko variantą - projekto lėšomis vasarą buvo įsigyta didžiulė palapinė, leidžianti susitikimus organizuoti ir lauke (o tai pandemijos sąlygomis labai svarbu). Tikimasi, kad, esant galimybių, bus įsigyti lauko šildytuvai, todėl galėsime renginius saugiai organizuoti ne tik per vasaros karščius, bet ir vėsiu metų laiku, o gal ir žiemą.

Jau iš dalies parengtas ir derinamas su partneriais „Diskusijų erdvės“ įveiklinimo planas. Projekto komandai labai svarbu, kad projekto idėjos realizuotųsi, kad bendruomenė ne tik fragmentiškai įsitrauktų, bet kad susiformuotų poreikis, įprotis, lūkestis rūpimus klausimus išsakyti, ieškoti atsakymų kviečiant diskusijoms turinčius kompetencijų, žinių ir galių žmones, ieškant susitarimų ir sprendimų, patiems tame dalyvaujant.

„Diskusijų erdvė“ – tai ir savanoriškos veiklos vieta. Natūralu, kad pilietinės veiklos persipynusios su savanorių indėliu į bendruomenės gerovę. Visagino TAU savanorišką veiklą vykdo nuo pirmųjų savo įsikūrimo metų – 2000-ųjų. Pirmieji savanorių mokymai Visagino savivaldybėje prieš daugelį metų vyko būtent Visagino TAU įgyvendinto projekto dėka. Ir šio projekto veiklos bendrafinansuojamos savanorių darbo indėliu.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Ačiū visiems dalyvavusiems, išgirdusiems, įsitraukusiems. Ačiū PVO tinklo partneriams – Visagino pensininkų klubui, Visagino statybininkų klubui, Menininkų klubui „Paletė“. Ačiū talkinusiems savanoriams.

„Diskusijų erdvė“ – visiems bendruomenės nariams atvira ir laukianti naujų susitikimų!

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта