Draugiškesnė  vaikams: SBA bendrovė „Visagino linija“ dekoravo laukiamojo erdvę ir kabinetus Visagino PSPC (nuotraukų galerija)
Visagine 23 08 2024 275 peržiūros

Draugiškesnė vaikams: SBA bendrovė „Visagino linija“ dekoravo laukiamojo erdvę ir kabinetus Visagino PSPC (nuotraukų galerija)

Į Visagino pirminės sveikatos priežiūros centrą (PSPC) atėjusiems vaikams bus jaukiau laukti medikų apžiūros. Čia SBA bendrovės „Visagino linija“ savanoriai žaismingai papuošė vaikų skyriaus laukiamąjį - įrengtos dekoracijos mini bibliotekėlei, gamyklos darbuotojai pagamino žaislinius gydytojo baldelius. Savanoriai taip pat papuošė vaikų gydytojų kabinetų sienas gyvūnų piešiniais.

Dekoracijos kuria teigiamas emocijas

„Esame socialiai atsakinga įmonė, todėl jaučiame prasmę įgyvendindami bendrus projektus su bendruomene, kurie skatina teigiamus pokyčius. Lankymasis pas gydytojus vaikams dažnai sukelia stresą, todėl siekiame, kad įstaigos erdvės taptų jaukesnės ir draugiškesnės mažiesiems pacientams. Tikimės, kad „Visagino linijos“ meistrų sukurtos ir pagamintos dekoracijos padės vaikams nukreipti mintis, rasti veiklos ir negalvoti apie laukiančias procedūras bei sukels daugiau teigiamų emocijų“, - sako „Visagino linijos“ vadovas Andrius Lickan.

Tai jau antras bendras įmonės ir miesto poliklinikos projektas, skirtas padėti vaikams sumažinti stresą lankantis pas gydytojus. Prieš 4 metus „Visagino linija“ kartu su menininku Mariumi Jonučiu ir Visagino pradinių klasių moksleiviais dovanojo įstaigai 30 piešinių su vaikų mėgstamais herojais, kurie papuošė vaikų priimamojo erdves.

Vaikai galės „pasimatuoti“ gydytojo profesiją                                                           

„Džiaugiamės, kad verslas yra aktyvusmiesto bendruomenės narys, neabejingas vertę kuriantiems projektams bei įgyvendina prasmingas iniciatyvas. Šios „Visagino linijos“ meistrų sukurtos dekoracijos, kurių dėka įstaigos erdvės tapo žaismingesnės ir patrauklesnės vaikams, padės jaustisramiai ir saugiai aplinkoje, kuri įtraukia į veiklą: žaisti, tyrinėti, skaityti, o ne laukti ir jaudintis. Įgyvendinant projektą „Miško poliklinika“ erdvė ne tik apstatyta vaikiškais baldais. Savanoriai taip pat kabinetų sienas ištapė gyvūnų piešiniais“, - pasakoja Visagino PSPC vadovė Monika Kupstienė.

Pasak jos, projektas turės ilgalaikę naudą. „Slapčia tikiu, kad mus aplankiusiems vaikams atminty apie gydymo įstaigą liks šilti ir jaukūs prisiminimai, kurie ateity paskatins pasirinkti sveikatos priežiūros specialisto profesiją, po jų grįžti čia dirbti ir tęsti šios įstaigos kūrimą ir augimą.  Kaip įstaigos vadovė esu nepaprastai dėkinga, kad verslas neatlygintinai prisideda prie tokių socialinių projektų, kurie padeda kurti modernią, šeimai draugišką pirminės sveikatos priežiūros centro aplinką. Visas mūsų kolektyvas tikisi, kad bendradarbiaujant su verslo organizacijomis įgyvendinsime ir daugiau gražių idėjų“, – įsitikinusi Visagino PSPC vadovė Monika Kupstienė.

Visagino PSPC vaikų laukiamojo erdvė pasipuošė SBA bendrovės „Visagino linija“ meistrų sukurtomis dekoracijomis medžiais-knygų lentynomis, kurios čia pat užpildytos įmonės dovanotomis knygutėmis. Taip pat atsirado kampelis su specialiai pagamintais vaikiškais gydymo įstaigos baldeliais, kuriame vaikai gali „pasimatuoti“ gydytojo profesiją: pavyzdžiui, priimti vizitui tėtį arba mamą, pamatuoti jų ūgį, temperatūrą, patikrinti regėjimą, atlikti rentgeną ir panašiai.

„Visagino linijos“ staliaus darbai

Vaikiškus baldus ir medžius-knygų lentynas sukūrė „Visagino linijos“ stalius Andrejus Moskvitinas.

„Man svarbu, kad dirbu tokioje įmonėje, kuri daug dėmesio skiria bendruomenei ir prasmingiems darbams, todėl dažnai pats tam skiriu savo laiką bei sugebėjimus. Knygų lentyną-medį  sukūriau ir pagaminau maždaug per mėnesį, o vaikiškus baldus – irgi per panašų laiką. Visuomet pagalvoju, kad mano sukurti darbai suteiks vaikams teigiamų emocijų, padės pamiršti negalavimus ir lavins kūrybiškumą. Tai žinodamas imuosi panašių darbų ir matau prasmę“, - mintimis dalinasi „Visagino linijos“ stalius A. Moskvitinas.

Be pastarųjų darbų,  yra sukūręs knygų namelius, kuriuos „Visagino linija“ dovanojo Visagino miestui. Taip pat vaikiškus baldus vaikų ugdymo įstaigoms. Visi šie projektai bendruomenei yra SBA Savanorystės bangos dalis. Ši iniciatyva įgyvendinama visose SBA grupės įmonėse ir skirta supažindinti darbuotojus su įvairiomis savanorystės veiklomis, kurioms galima skirti savo laiką. SBA Savanorystės banga įvertinta kaip geriausias vidinės komunikacijos projektas Lietuvoje „PR Impact“ konkurse ir Europoje „European Excellence Awards“ apdovanojimuose.

 SBA bendrovė „Visagino linija“ 

Kaip įsigyti traukinių bilietus: patogu ir mažiausio Lietuvos miesto gyventojui, ir turistui iš užsienio
Kaip įsigyti traukinių bilietus: patogu ir mažiausio Lietuvos miesto gyventojui, ir turistui iš užsienio

Pavasarį „LTG Link“ išplėtė traukinių bilietų pardavimų galimybes

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта