E. Macronas planuoja atimti iš V. Putino aukščiausią Prancūzijos apdovanojimą
Pasaulyje 10 02 2023 399 peržiūros

E. Macronas planuoja atimti iš V. Putino aukščiausią Prancūzijos apdovanojimą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį pareiškė, kad ketina atimti iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino aukščiausią Prancūzijos apdovanojimą, bet laukia „tinkamo momento“ tai padaryti.

Garbės legiono ordino Didysis kryžius – aukščiausias Prancūzijos apdovanojimas – V. Putinui buvo įteiktas 2006 metais, kai Maskva palaikė geresnius santykius su Paryžiumi ir Vakarais.

Tačiau po to, kai V. Putinas pernai pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, ryšiai beveik nutrūko, o Europos Sąjunga įvedė Rusijai seriją griežtų ekonominių sankcijų.

Trečiadienį E. Macronas tokį pat apdovanojimą įteikė V. Putino priešui – Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, tačiau iš V. Putino jo dar oficialiai neatėmė.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Kalbėdamas po ES aukščiausiojo lygio susitikimo, kuriame vadovai svarstė galimybę padidinti ginklų tiekimą Ukrainai, E. Macronas pripažino, kad V. Putino apdovanojimo klausimas yra „simbolinis, bet svarbus“.

Nors E. Macronas sakė manantis, kad turi teisę atimti apdovanojimą, jis pridūrė: „Tai nėra mano šiandien priimtas sprendimas“. Tokie sprendimai, pasak jo, „visada yra reikšmingi ir, manau, reikia sulaukti tinkamo momento jiems priimti“.


AFP-ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта