Ekonomikos konkurencingumo iššūkiams spręsti pasitelktos jungtinės mokslininkų pajėgos
Kultūros ir sporto renginiai 19 07 2012 794 peržiūros

Ekonomikos konkurencingumo iššūkiams spręsti pasitelktos jungtinės mokslininkų pajėgos

Švietimo ir mokslo ministerija inicijuoja naują valstybei svarbios srities – šalies ekonomikos – mokslinių tyrimų programą.:::Bendram darbui sutelkti šalies mokslininkai brėš Lietuvos ekonominio konkurencingumo gaires. Ministras Gintaras Steponavičius patvirtino institucinę 2012-2014 m. programą „Lietuvos ekonomikos ilgalaikio konkurencingumo iššūkiai“.

„Ši ekonomikos tyrimų iniciatyva – tai nauja mokslinių tyrimų finansavimo priemonė greta nacionalinių mokslo programų. Buvo identifikuota aktuali valstybei problema, numatytos lėšos, paskelbtas konkursas projektams, kurie buvo vertinami bei koreguojami pagal ekspertų bei suinteresuotų valstybės institucijų pastabas. Iš anksto numatyta, kad programa turi sutelkti geriausius ekonomikos problematikoje dirbančius mokslininkus iš skirtingų Lietuvos mokslo ir studijų institucijų, taip pat ir iš užsienio, – sako ministras G. Steponavičius. – Programos įgyvendinimas padės pamatus sisteminiam giluminiam požiūriui į Lietuvos ekonomikos problemas bei raidos kryptis. Niekam ne paslaptis, kad šiuo metu Lietuvoje ekonomikos tyrimai yra fragmentiški, neatliepia iššūkių, su kuriais susiduria ekonomikos praktika“.

Ekonomikos mokslinių tyrimų programos tikslas – modeliuoti ir vertinti globalios ekonomikos iššūkių daromą įtaką šalies ekonomikai ir parengti rekomendacijas Lietuvos ekonomikos ilgalaikiam konkurencingumui didinti.

Programa konsoliduos svarbiausius šalies ekonominei politikai mokslinius tyrimus ir aukšto lygio mokslininkus, remsis pažangiausiais tyrimų metodais.

Mokslininkai nagrinės tokias Lietuvai reikšmingas temas, kaip naujų augančių pasaulio ekonomikos centrų konkurencinė grėsmė tradicinėmis technologijomis grindžiamai gamybai, verslo aplinka ir investicinis klimatas aukštosioms technologijoms ir inovacijoms, natūralių monopolijų ir galimų oligopolijų valstybinis reguliavimas, kreditų rinkos šokai, infliacijos valdymas ir valstybės finansų tvarkymas, viešųjų išteklių paskirstymas ir naudojimas, žmogiškųjų ir darbo išteklių struktūriniai pokyčiai, darbo paklausos ir pasiūlos elastingumas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Programai įgyvendinti 2012–2014 metais planuojama skirti 2,6 mln. litų. Programą koordinuoja Kauno technologijos universitetas.

Bernardinai.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта